Minister Jo Vandeurzen (CD&V) start een sensibiliseringscampagne en raadt Vlamingen aan op Valentijn niets te doen wat ze anders ook niet doen. © Wouter Appeltans

Zestiger sterft tijdens Valentijns-orgasme

In het West-Vlaamse Vlissegem heeft Valentijn gisteren een dodelijk slachtoffer geëist. Een zestiger beleefde voor het eerst in vijftien jaar een orgasme en bleef er in.

Ook elders veroorzaakte Valentijn weer pijnlijke ongevallen

Net zoals vorig jaar heeft het jaarlijkse feest van de liefde, Valentijn, weer zijn tol geëist. In Vlissegem besloten twee zestigers, Julien S. en Irma D., voor het eerst in vijftien jaar nog eens lichamelijke gemeenschap te hebben. Het voorbije anderhalve decennium was dat er om allerhande redenen niet van gekomen. De emoties bleken te veel voor Julien. Hij kreeg een orgasme en bleef erin.

Ook elders veroorzaakte Valentijn weer pijnlijke ongevallen. In Diepenbeek achtte een student Romaanse talen van de Universiteit Hasselt het romantisch om te koken voor zijn nieuwe vriendin. Tijdens het flamberen van de champignons (met cognac) vergat hij de pan van het vuur te halen. De dampkap vatte daardoor vuur, waarna het hele gebouw afbrandde. Beiden zijn ongedeerd. Wel beëindigde de vrouw ontgoocheld de relatie.

Dijbreuk

In Grimbergen oordeelde een gepensioneerde ambtenaar van het ministerie van Arbeid dat het een goed idee zou zijn om zijn echtgenote met de fiets op te pikken aan de bibliotheek, waar zij iedere voormiddag langsgaat. Op die manier wilde hij hun eerste ontmoeting, ondertussen 43 jaar geleden, evoceren. Omdat hij daarvoor ook op het historische fietspad wilde rijden, wat nu een autoweg is geworden, merkte een bestelwagen van de gemeente hem te laat op. De man herstelt in het ziekenhuis in Asse van een dijbreuk.

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) plant volgend jaar alvast een sensibiliseringscampagne. Daarin worden Vlamingen aangeraden om op Valentijn niets te doen wat ze anders ook niet zouden doen.