Peter Goossens kreeg hete chocoladesaus met kaneel in zijn gezicht omdat zijn personeel hem te laat herkende en hem zag als iemand die brutaal de service kwam verstoren.

Kok Hof Van Cleve herkent Peter Goossens niet meer

De bekende tv-chef Peter Goossens heeft vrijdagavond in zijn eigen restaurant 't Hof Van Cleve hete saus in zijn gezicht gekregen. Zijn medewerkers herkenden hem niet en hielden hem voor een opdringerige klant die de keuken binnenstormde.

‘Ik zag alleen maar een gezette man op leeftijd, met een bril, die mijn service op oudejaarsavond kwam verstoren.’ Dat is het enige verweer dat de Zweedse twintiger Svenskkock Köckeheulp gisteren kon bieden, nadat hij Peter Goossens hete chocoladesaus met kaneel in het gezicht had gegooid. Ook de rest van het personeel in de directe omgeving van Köckeheulp had enkele seconden nodig om Goossens te herkennen, waardoor ze te laat waren om het incident te voorkomen.

Köckeheulp werkte eerder al in het Deense Noma, het beste restaurant ter wereld, en loopt nu stage in ’t Hof Van Cleve. Goossens en chef Redzepi van Noma wisselen immers regelmatig personeelsleden uit. Bedoeling is supertalenten de kans te geven andere en meer ervaring op te doen. Köckeheulp, in eigen land de ‘kleine keizer van het dessert’ genoemd, was de eerste Noma-medewerker die naar Kruishoutem afzakte.

Köckeheulp liep al vier weken een foutloos parcours, tot op oudejaarsavond helemaal verkeerd liep. ‘Ik zag enkel een gezette man met bril op leeftijd die mijn service kwam verstoren’, verklaarde Köckeheulp achteraf aan de politie. ‘Ik stond er niet bij stil dat de man – die ik nog nooit in de keuken zag – de baas van dit restaurant was. Ik ging over de schreef.  Ik vertrouw er echter op dat chef Goossens begrijpt dat het er in elke keuken tijdens de service heftig aan toe gaat. Hij zal ook wel begrijpen dat we om dezelfde reden geen tijd hebben om zijn programma’s op tv te bekijken. Hoe kon ik hem dan herkennen?’

De schade valt al met al mee: enkele eerstegraadsbrandwonden en een geruïneerd pak. Toch tilt de sterrenchef zwaar aan het feit dat dit incident de reputatie van zijn restaurant geen goed doet. ‘De uitleg van Köckeheulp insinueert dat ik naast het presenteren van een drietal programma’s op VTM, de artistieke leiding over de nieuwe zender njam njam, de zelfkookpaketten met Sergio Herman en Roger van Damme, elke maand minstens één nieuw kookboek, mijn gerechtenlijn voor Delhaize, interviews in de pers, actes-de-présence over heel Vlaanderen en Nederland en het wandelen met mijn hond geen tijd zou hebben om in de keuken van mijn eigen restaurant te staan.’

De Zweedse kok: ‘Chef Goossens zal wel begrijpen dat het er tijdens de service heftig aan toe gaat en ik geen tijd heb om zijn tv-programma’s te bekijken’

Volgens Goossens was de chocoladesaus met kaneel zoet maar lekker. ‘Ik ben voorstander van aciditeit, maar niet in nagerechten’, zegt de driesterrenchef.