Een verkeersongeval ziet er altijd erger uit dan het is. De meeste auto's kunnen na enkele weken alweer de baan op. (Foto Kel Patolog)

Slechts blikschade bij dodelijk ongeval

Bij een ongeval op de ring rond Gent raakten twee wagens beschadigd. Volgens een expert valt de schade best mee en zullen de twee betrokken voertuigen in mum van tijd weer rijklaar zijn.

Zondagavond raakte in Gent een bestuurder de controle kwijt over zijn stuur. De wagen botste op de R4 ter hoogte van Laarne tegen een ander voertuig. De wagens, die beide te snel reden, belandden tegen een boom in de berm.

‘Er is hier en daar blikschade aan de voertuigen’, zegt commissaris Bruce Moerman. ‘Bij dergelijke ongevallen is het niet te vermijden dat de lak bekrast geraakt. Ook is de zijspiegel gebarsten en telden wij twee gebroken voorruiten.’ De politiecommissaris is echter opgelucht dat de schade zo goed meevalt. ‘Het kon erger. Ook de milieudienst van de provincie Oost-Vlaanderen rapporteerde dat de boom waartegen de voertuigen tot stilstand kwamen geen blijvende letsels zal overhouden aan het ongeval.’

Beide wagens, een Ford en een Peugeot, zullen hersteld worden bij Avance Cars, een garagist uit Destelbergen. ‘Ik heb al erger gezien’, getuigt zaakvoerder Etienne Rompaeys. ‘Ik schat dat de auto’s over een drietal weken weer rijklaar zijn.’

Tony, de twaalfjarige zoon van Rompaeys, wil alvast meehelpen. ‘Hij is al meteen begonnen met het schrobben van de zetels’, glimlacht de garagehouder. ‘Daar hing nogal wat bloed op. Ik denk dat we die zetels gewoon zullen vervangen, maar het is een goede school voor mijn zoon. Zo leert hij dat auto’s herstellen meer is dan moeren en bouten aandraaien. Het is een job die je met liefde moet uitvoeren.’

Garagist Etienne Rompaeys: ‘Ik schat dat de auto’s over een drietal weken weer rijklaar zijn’

Bij het ongeval vielen drie doden, onder wie één van de bestuurders. De andere bestuurder verloor beide benen, brak z’n rug en zal zodoende nooit meer kunnen lopen. Zijn passagierster, een jonge vrouw uit Evergem, raakte zwaar verbrand aan het aangezicht en zou een pink hebben gebroken. De twee gewonden werden afgevoerd naar een ziekenhuis.