Volgens onze redactrice moet Jozef meehelpen in het huishouden van de kerststal. Dat zou de genderongelijkheid doorbreken. © Stijn Hazen

Onze redactrice trok naar Holsbeek en keerde terug met feministische crap dat Jozef vaderschapsverlof moet nemen

Nu ook feministen zich moeien met de kerststal van Holsbeek is de polarisering totaal. In plaats van een pakkende reportage schreef onze redactrice een truttig opiniestuk over vaderschapsverlof voor Jozef.

Sam Maeters:
‘Als de kerststal Jozef nu eens uitbeeldt terwijl hij de luier ververst van het kindeke Jezus?’

Verhitte gemoederen, daar in Holsbeek. Over een dwaze kerststal godbetert. ‘Gaat heen en hoort hoe dat zit!’, zegden wij tegen onze redactrice Sam Maeters. ‘Moet Maria naakt in haar kerststal staan of hoort ze een boerka te dragen?’

Helaas kregen we niet de smeuïge reportage waarop we hadden gehoopt. Collega Maeters kwam terug met een aanklacht tegen de traditionele genderrollen. ‘Als de kerststal Jozef nu eens uitbeeldt terwijl hij de luier ververst van het kindeke Jezus?’

Genderongelijkheid

Je zou verwachten dat ze de herauten van de westerse normen en waarden zou uitspelen tegen wereldverbeteraars die zich al onderwerpen nog vóór één moslim bezwaar heeft gemaakt, maar neen, we kregen een pleidooi te lezen over het het Scandinavische model van ouderschapsverlof. Weg sfeer.

‘Volgens onderzoek leidt dat ertoe dat vaders de rest van hun leven meer huishoudelijke taken op zich nemen, en dat vrouwen meer gaan werken en verdienen’, argumenteerde Maeters. ‘Laat Jozef eens de was doen en op het kerstekindje passen terwijl Maria haar seksualiteit ontplooit. Zou kun je de genderongelijkheid rechttrekken.’

Tja, wat moeten we daar nou mee? Nu is de discussie over die kerststal helemáál verziekt.

UPDATE

De redactie heeft nog geen klachten ontvangen van vrouwelijke lezers, maar toch bieden we nu al onze verontschuldigingen aan. Om niemand voor het hoofd te stoten hebben we het omstreden opiniestuk van collega Maeters verwijderd en vervangen door een hartverwarmend kerstverhaal.