Men wil niet zeggen wie de gepeste minister is, maar er zou o.a. laxeermiddel in zijn koffie gedaan zijn.

Geruchten over gepeste Vlaamse minister

Steeds hardnekkiger geruchten circuleren in de Wetstraat dat één van de Vlaamse ministers gepest zou worden door zijn collega's. Een naam wordt niet genoemd, maar het zou gaan om een mannelijke minister.

De geruchten kwamen op gang door bekentenissen op Twitter van een Vlaams ambtenaar die anoniem wenst te blijven. Die had had over een briefje waar ‘schop mij’ op de rug van de minister zou geplakt zijn.

Een andere bron beweerde dan weer dat de minister steeds wordt nagebootst met een hoge, overslaande stem als hij iets zegt op de ministerraad, waardoor hij tegenwoordig zwijgt.

In de dagen daarna kwamen nog verontrustende berichten. Men zou een laxeermiddel in de koffiethermos van de minister gedaan hebben, of zijn boterhammen met préparé aan het plafond van zijn kantoor geplakt.

Hoewel we de naam niet kennen van de betrokken minister, is er wel één bron die beweert dat de grootste pestkop Minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) zou zijn.

Een Wetstraat-insider: ‘Muyters geniet ervan zijn collega publiek te kakken te zetten. Zo stuurde hij een mail rond dat onderhoudspersoneel alle wc-papier uit het kabinet van de minister moest verwijderen.’

In sms’en onder andere Vlaamse ministers zou Muyters hem overigens nooit bij zijn naam noemen, maar het altijd hebben over ‘Ministertje Lul’.

Pesten op het werk is een ernstig probleem en kan leiden tot ontslag, depressie en in een enkel geval zelfs zelfmoord.

Vlaams minister-president Geert Bourgeois was onbereikbaar voor commentaar, maar zijn kabinetschef zegt: ‘In de Vlaamse regering wordt niet gepest. Het kan zijn dat er onderling al eens een grap gemaakt wordt die slecht valt, maar ik zou geen geloof hechten aan de geruchten.’

Men zou de minister nabootsen met hoge stem als hij iets zegt, waardoor hij nu zwijgt op vergaderingen

De anoniem tweetende Vlaamse ambtenaar gelooft er niets van. ‘Onlangs nog zat er onderaan een brooddoos boterhammen met choco voor de minister nog een briefje met ‘dat was geen choco’ erop.’