In het jaar 2014 gaat Bart De Wever lopen met de titel manager van het jaar. Hij zal er heel blij mee zijn.

Bart De Wever verkozen tot manager van het jaar

Ivan De Vadder wint de parlementsverkiezingen en Bart De Wever wordt verkozen tot manager van het jaar. De Elfstedentocht verhuist naar Vlaanderen en Joke Schauvliege versoepelt de jacht op sneeuwpanters. Yep, dit wordt 2014.

Ivan De Vadder wint de verkiezingen
Dankzij de acht talkshows die hij van de VRT mag presenteren, neemt de populariteit van presentator Ivan De Vadder een hoge vlucht. Hij wint overtuigend de federale, de Vlaamse én de Europese verkiezingen. Alle Vlamingen vieren feest.

Btw op kunst en cultuur verhoogd naar 33 procent
Nadat Arne Quinze opnieuw een belangrijke toegangsweg naar Brussel heeft versperd met zijn fel geschilderd wrakhout, is voor de meeste politieke partijen de maat vol. De btw op kunst, cultuur en alles wat daarmee te maken heeft, wordt verhoogd tot 33 procent.

Duizenden doden tijdens WK in Brazilië
In de maand juni vallen duizenden doden in Brazilië. De meesten sterven aan ouderdom, maar er zijn zoals elke maand ook tientallen slachtoffers van ziekte, geweld en aanvallen van wilde dieren.

Schauvliege versoepelt jacht op sneeuwpanters
Onder zware druk van de landbouw, de Sint-Hubertusvereniging en de stamgasten van café De Kroon geeft Schauvliege toe en stemt in met een totaal afschotplan van zowel geïmporteerde als inheemse sneeuwpanters.

Bart De Wever verkozen tot manager van het jaar
Het Vlaams financieel-economisch tijdschrift Trends en de Vlaamse Management Associatie verkiezen Bart De Wever als manager van het jaar. Karel De Gucht wint de Grote Prijs Paul D’Hoore.

KFCO Beerschot Wilrijk degradeert naar 2e Provinciale
De zorgen van de supporters van het voormalige Beerschot zijn nog niet helemaal voorbij. De eerste provinciale bleek een tikkeltje te hoog gegrepen voor het nieuwe Beerschot Wilrijk, dat het volgend jaar een afdeling lager zal proberen.

Elfstedentocht eindelijk naar Vlaanderen!
Wouter Vandenhaute koopt de rechten op van de organisatie van de Elfstedentocht, die voortaan tussen vier Vlaamse steden wordt geschaatst op kunstijs. De Nederlanders dreigen met een boycot.

Poetin nipt tweede in Russische parlementsverkiezingen
In de verkiezing waarop neutrale waarnemers volstrekt niets aan te merken hadden, wordt Russisch president Vladimir Poetin tweede, met nauwelijks 200 stemmen minder dan de onbekende Youri Ivanov Ilich. Poetin trekt zich terug en zal zich in de toekomst inspannen voor een Amerikaanse ngo die dierenrechten wil promoten.

‘Kikvorsperspectief’ woord van het jaar
Conservatieve lobbygroepen zijn erin geslaagd om de bagger aan Engels jeugdjargon eindelijk een halt toe te roepen. Correcte en aangenaam klinkende Nederlandse woorden krijgen opnieuw de voorkeur in de ‘woord-van-het-jaar’-competitie. ‘Kloothommel’ wordt tweede, ‘allochtoon’ derde.