De Belgian Snakes konden niet tippen aan de glansprestatie van gastland Japan.

Belgian Snakes vierde op WK bukkake

Onze landgenoten zijn verrassend vierde geworden op het WK bukkake in Osaka. In de kleine finale moesten ze de duimen leggen tegen de VS. Gastland Japan kroonde zich tot wereldkampioen.

Bukkake is een oude Japanse volkssport die de laatste decennia over de hele wereld is uitgewaaierd. De opzet is eenvoudig: een groep van acht mannen moet klaarkomen over één vrouw. Het gebruik is begonnen in het middeleeuwse Japan als een manier om overspelige vrouwen te straffen, maar ontwikkelde zich naderhand tot een kunstvorm.

Patrick Spruyt, voorzitter van de Belgische Bukkakebond: ‘De wortels van de bukkaketraditie zijn natuurlijk zeer vrouwonvriendelijk. Maar de hedendaagse bukkake staat daar los van. Paula Vermeer, de topontvangster van onze nationale ploeg, wordt op handen gedragen. Haar taak in een wedstrijd is essentieel.’

Tijdens een bukkakematch kijken rechters naar snelheid, synchroniciteit en positiespel. De acht mannen mogen niet onder de drie minuten klaarkomen, en mogen er ook niet langer over doen dan zeven minuten. Tijdens modern bukkake wordt er niet gepraat. Naaktheid wordt tot een minimum beperkt.

‘Je kunt op zulke momenten een speld horen vallen in de sporthal’, zegt Spruyt. ‘Paula moet met gesloten ogen zitten en mag op geen enkel moment tekenen van verrassing tonen als de kapitein het afgesproken signaal tot spuiten geeft. Moeilijke job, hoor.’

De Belgian Snakes behaalden de verdienstelijke vierde plaats voornamelijk door hun grote synchroniciteit. ‘We hebben daar hard op geoefend, met onder andere hoogtestages in het Zwarte Woud. Helaas ontbreekt ons de financiële steun om nog beter te doen. Bovendien is bukkake geen populaire sport – bukkakeka’s kunnen vaak meer geld verdienen door voor een voetbalploegje in derde provinciale te gaan spelen’, weet Spruyt.

‘Bukkake is begonnen als een hobby’, zegt teamkapitein Johan Lancksweert, die tevens de man is van ontvanger Paula. ‘Onze wereld ging pas echt open toen we hoorden dat er een circuit voor bestond in België. We richtten in 2008 een cafébukkakeploegje op, en zo raakten we uiteindelijk vorig jaar in de selectie van de nationale ploeg.’

Paula wil ook nog iets toevoegen: ‘De zen of de flow, of hoe je dat ook wilt noemen, is bijzonder belangrijk tijdens het spel. Er zijn geen ego’s of conflicten. De beste bukkaketeams zijn hechter dan de meeste families.’

Vindt Johan het dan niet raar dat andere mannen over zijn vrouw ejaculeren? ‘Wij zijn allemaal professionals’, legt hij uit. ‘Het voelt niet aan als een seksuele daad. Wie bukkake wil gaan beoefenen uit één of andere rare fantasiekronkel, die is bij ons aan het verkeerde adres.’

Johan Lancksweert:
‘Wie bukkake beoefent uit één of andere rare fantasiekronkel is bij ons aan het verkeerde adres’

In Osaka ging Japan reeds voor de zevende keer aan de haal met de wereldtitel. Het WK bukkake wordt al sinds 1994 georganiseerd. Te duchten landen zijn onder andere de Verenigde Staten, Hongarije (dat tweede werd), Duitsland en Denemarken.