In eerste instantie zal het nieuwe VTM sneeuw tonen, daarna verschijnen er non-stop koffiezettende blondines op het scherm.

VTM haalt alle programma’s van het scherm

De commerciële zender VTM haalt al zijn programma's van het scherm. De directie hoopt zo verdere imagoschade te voorkomen. 'We hebben nu wel voldoende bewezen dat we het niet kunnen.'

VTM trek de stekker er eindelijk uit, na bijna 25 jaar lang de grootste bagger op de kijker te hebben afgevuurd. Dat heeft de programmadirectie gisteravond beslist. De op non-fictie gebaseerde fictiereeks Ontspoord was de druppel die het vat der vernederingen deed overlopen. Door alle programma’s van het scherm te halen, hopen ze in de Medialaan verdere imagoschade te vermijden.

We willen ons verontschuldigen voor de afgelopen 25 jaar’, klinkt het bij VTM. ‘Het was niet netjes van ons om mensen hun tv-avond te vervuilen met goedkope series en humorprogramma’s die allesbehalve grappig zijn. We deden er nochtans alles aan om niet in de media te komen en onze programma’s zo geruisloos mogelijk te laten passeren. Dat is helaas mislukt. We hebben jarenlang de grootste rotzooi door de Vlaming zijn strot geduwd. Dat kon niet langer blijven duren. Ons imago is heilig. De enige manier om dat nog een beetje in stand te houden, is door onszelf van het scherm te halen. We hebben de afgelopen 25 jaar wel voldoende bewezen dat we het niet kunnen.’

Nu alle VTM-programma’s verdwijnen, moet de tv-kijker het in principe met een zender minder stellen. Maar aan de Medialaan is er al een waardige vervanger voorzien. In navolging van de trampolinemeisjes van weleer zal het voormalige VTM 24 uur per dag non-stop beelden uitzenden van blondines die op geheel eigen wijze koffiezetten. ‘Zo wordt eindelijk aan de echte noden van tv-kijkend Vlaanderen voldaan. Iets waar wij zelf nooit in geslaagd zijn’, zegt ontslagnemend programmadirecteur An Rydant.

Programmadirecteur:
‘We hebben jarenlang de grootste rotzooi door de Vlaming zijn strot geduwd’

Voor VTM-medewerkers breken moeilijke tijden aan. Zij moeten op zoek naar een nieuwe baan. Vooral de programmamakers van Nonkel Mop zullen het hard te verduren krijgen. Uit een enquête bij 200 werkgevers blijkt dat ze nog liever allochtonen met een strafblad in dienst nemen dan een programmamaker van Nonkel Mop.

‘Beleef het elders’ wordt de nieuwe slogan van het voormalige VTM.