In Wijnegem Shoppingcenter werden duizenden mensen het slachtoffer van een grootschalige kortingsactie.

759 man bevrijd uit Shopping Wijnegem

Ruim 700 mensen zijn manu militari bevrijd uit Wijnegem Shoppingcenter. Ze waren het slachtoffer geworden van het volstrekt irrationele verlangen hun geld te verteren aan dingen die ze niet nodig hebben.

De bevrijdingsoperatie in Wijnegem loopt op zijn einde. Met nog een uur te gaan tot sluitingstijd hebben veiligheidsagenten bijna alle slachtoffers bevrijd. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) heeft de raid het leven gekost aan vijftien winkeluitbaters die hun klanten op de valreep nog bestookten met een bombardement aan afgeprijsde koopwaar. Een man die zijn klandizie om de oren sloeg met allerhande kortingen werd gearresteerd.

Tijdens de grootschalige actie was muzak te horen, alsook zielloos gebliep dat moest doorgaan voor moderne popmuziek. Vanop de parking waren boven het gebouw af en toe wolken te zien, maar niemand had oog voor hun vluchtige elegantie.

‘Wij hebben de situatie volledig onder controle. De eengemaakte politie controleert alle verdiepingen’, beweerde Milquet. ‘Dat betekent: er is reden tot onrust. De kostprijs van de operatie loopt onherroepelijk op.’

Een anonieme veiligheidsbeambte zegt dat er vijf soldaten vastzitten op het dak. Ze staan al een heel weekend op een deur te kloppen. ‘Wij zijn het, we proberen binnen te komen door het dak. Kan iemand komen opendoen?’, zou één van de militairen gezegd hebben. ‘Onze ladder is omver gevallen en we geraken hier niet weg.’

Volgens Unizo en Voka, de twee kapitalistische organisaties die de aanslag hebben opgeëist, zijn er duizenden slachtoffers gevallen. ‘Wij zullen niet rusten vóór de Vlaamse regering haar beloftes van een eenvoudiger vergunningenbeleid en minder administratieve lasten waarmaakt’, zei Jo Libeer van Voka in een videoboodschap.

Tijdens de kortingsacties vielen zeker 62 doden, onder andere door geduw en getrek over begeerde sjaaltjes en lingeriesetjes. De meeste slachtoffers zijn vrouwen, al zaten er ook enkele twijfelgevallen tussen. Er is nog een onbekend aantal mensen vermist. Unizo dreigde in een geluidsfragment producten onder de prijs te verkopen als de veiligheidstroepen niet netjes aanschuiven aan de kassa.

‘Belgischgezinde troepen hebben geprobeerd Wijnegem met geweld over te nemen, maar het is ze niet gelukt. De Vlaming blijft trouw aan zijn uitgeleefde shoppingcenter’, zei een triomfantelijke woordvoerder van de organisatie.

Unizo dreigde in een geluidsfragment producten onder de prijs te verkopen

De Amerikaanse zender CNN zegt op gezag van bronnen binnen Belgacom dat er zich onder de vermisten één Amerikaans staatsburger bevindt. Wat meteen het hoofdpunt is bij alle Amerikaanse kwaliteitsmedia, terwijl Vlaamse redacties onderzoeken of de incidenten bij Wijnegem Shoppingcenter de prijs van tomaten en witlof zal beïnvloeden.