Het pas ingewijde holebi-zebrapad werkt als een rode lap op homofobe hardrijders. (Foto Elisabeth Meuleman)

Eerste homo doodgereden op regenboogpad

In de Kammerstraat in Gent is vandaag de eerste homofiel doodgereden op een tijdelijk zebrapad in de kleuren van de regenboog. Homofobe autobestuurders blijken volle gas te geven bij de regenboogstrepen.

Jacques Deketele (43) had zich de Dag tegen Homofobie wellicht anders voorgesteld. Blijgemutst stak hij de Kammerstraat over op het tijdelijke holebi-zebrapad, op weg naar holebi-huis Casa Rosa. Toen scheurde er opeens een BMW om het hoekje, Jacques werd opgeschept en belandde met een ziekmakende smak weer op het asfalt.

Een dokter kon even later enkel zijn overlijden vaststellen. Jacques Deketele laat twee kinderen, een verwarde ex-vrouw en een stuk of zes minnaars na.

Van de daders ontbreekt vooralsnog elk spoor. De politie wil niet gezegd hebben dat het om allochtonen gaat, ‘want dat woord mogen wij niet meer gebruiken en er is ook veel blank crapuul dat zich tot agressie laat verleiden‘.

Wel is duidelijk dat de daders in de homofobe gemeenschap gezocht moeten worden. ‘Getuigen die met hun smartphone het zebrapad stonden te fotograferen, zagen dat de bestuurder extra veel gas gaf toen hij de regenboogstrepen in het vizier kreeg. Hij drukte het gaspedaal enkel dieper in toen mijnheer Dektele nichterig de straat kwam overgestoken’, zegt het Gentse parket. ‘Dit is geen dom ongeval, maar een geslaagde poging tot doodslag. De bewust toegebrachte verwondingen hadden klaarblijkelijk de dood tot gevolg.’

De kleurrijke strepen van het zebrapad zitten door de aanslag vol bloed van het slachtoffer. ‘We willen de vlekken zo snel mogelijk laten verwijderen, maar de kuisploeg doet lastig’, zegt schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen). ‘Zij wil dat we het bloed eerst laten controleren op vieze ziektes voor ze begint te schrobben.’

Gents parket:
‘Dit is geen dom ongeval, maar een geslaagde poging tot doodslag’

Ondertussen waarschuwt Casa Rosa om het holebi-zebrapad niet te gebruiken: ‘Homofobe agressors liggen op de loer om iedereen die hier oversteekt in frieten te rijden. Al wie zich op het zebrapad waagt, is in hun ogen een holebi of collaboreert met de homoseksuele lobby. Daarom raden we mensen voor hun eigen veiligheid aan om enkele meters verder over te steken.’