Wat iedereen al lang vermoedde, is nu bevestigd door de assisenjury: Jef Vermasen is een onverbeterlijk blaashoofd.

Jef Vermassen schuldig aan blaashoofd

Advocaat Jef Vermassen heeft een onwaarschijnlijk blaashoofd en werkt iedereen verschrikkelijk op de zenuwen. Dat heeft de assisenjury beslist op het proces van Kim De Gelder in Gent.

Nadat de assisenjury kindermoordenaar Kim De Gelder schuldig had bevonden aan toerekeningsvatbaarheid, moest zij ook nog antwoorden op de vraag of strafpleiter Jef Vermassen een onwaarschijnlijk blaashoofd had. Het antwoord daarop luidde, enigszins verrassend: ‘Ja, natuurlijk, dat ziet toch het kleinste kind?’

De beraadslaging over Vermassens ellendige karakter heeft slechts zes seconden geduurd.

In tegenstelling tot De Gelder bleef Vermassen niet onbewogen toen het verdict viel. Met allerlei retorische trucjes probeerde hij de jury alsnog wijs te maken dat hij weliswaar een manipulatieve praatjesmaker was, maar in ’s hemelsnaam toch geen blaashoofd?

In de assisenzaal werd opgelucht gereageerd op het verdicht. Zowel de slachtoffers en nabestaanden als de familieleden van Kim De Gelder applaudisseerden enthousiast toen assisenvoorzitter Koen Defoort benadrukte dat Vermassen iedereen vier weken lang verschrikkelijk op de zenuwen heeft gewerkt.

‘Enkel Nina Van Eeckhaut is erin geslaagd nog grotere dwaasheden te verkondigen’, sneerde Defoort. ‘De straf die wij voor u zullen bedenken, zal vernederend zijn op een manier die het bloeddorstige publiek uitermate zal verblijden.’

Kim De Gelder sluit zich aan bij de woorden van de jury. ‘Ik vind het wel jammer dat de vraag niet werd gesteld of Vermassen een vettige stem heeft. Volgens mij heeft hij die wel degelijk’, wierp de verwarde psychopaat op.

De advocaat van De Gelder, Jaak Haentjens, werd ‘voor zijn eigen bestwil en geestelijke gezondheid’ ontoerekeningsvatbaar verklaard. Doordat overal schizofrene ziektebeelden ziet, zal hij geïnterneerd worden.

Beraadslaging over Vermassens ellendige karakter duurde slechts zes seconden

De voornaamste procesdag eindigde met een staande ovatie en trompetgeschal. De hoogbejaarde griffier gooide confetti in het rond en deed dat zo enthousiast dat zijn linkerarm uit de kom schoot van zijn pink tot aan zijn schouder.

‘De showbizz is een hard bestaan’, vatte Vermassen samen.