Een nieuwe fusieclub met Beerschot kan er snel zijn. 'Op voorwaarde dat de andere club bereid is om op het Kiel in paars-wit te spelen.'

Beerschot wil eersteklasseclub overnemen

Nu Beerschot zogoed als zeker is van degradatie, zoekt voorzitter Patrick Vanoppen een eersteklasseclub om mee samen te werken. Vanoppen beklemtoont dat ook de nieuwe fusieclub Beerschot zal heten.

Beerschot is er niet in geslaagd zich te verzekeren van het behoud. Het moet eerst voorbij Cercle Brugge in Play-off 3 en zal daarna eerste moeten eindigen in een poule met drie tweedeklassers wil het volgend jaar nog in de hoogste afdeling spelen. Daarop wil Vanoppen alvast niet rekenen.

‘De snelste weg naar eerste klasse is een fusie’, zegt Vanoppen. ‘Dat kan erg snel gaan. Op voorwaarde dat de andere club bereid is om op het Kiel in paars-wit te spelen, uiteraard.’

Ook de naam Beerschot zou Vanoppen liever behouden. ‘Met alle respect, maar gezien ons roemrijke verleden en uitgebreide palmares denk ik niet dat wij voor één club in België moeten onderdoen. Als ze dat niet willen beseffen, zal de samenwerking vlug spaak lopen – dat kan ik u garanderen.’

Heeft Vanoppen al kandidaten op het oog? Jazeker, zo blijkt. ‘Al zijn het dan erg vervelende en kleine clubjes, in de provincie Antwerpen kom je automatisch uit bij Lierse SK of KV Mechelen’, aldus Patrick Vanoppen. ‘Maar waarom zouden we ons tot onze provincie moeten beperken? Ik denk dat boerenploegen als Lokeren of Waasland-Beveren evengoed staan te springen om van ons en van onze supporters bij te leren.’

‘Maar we fuseren alleszins niet met Royal Antwerp FC,’ grapt Vanoppen nog, ‘want die losers spelen in tweede.’

De samenstelling van de nieuwe raad van bestuur belooft wel lastig te worden. ‘Ik blijf de voorzitter, laat dat duidelijk zijn. Als ze iemand anders voorzitter zouden maken, moet ik die nadien toch buitenpesten en dan zijn we weer drie jaar aan het ruziën. Dat moeten we te allen prijze vermijden’, aldus de huidige voorzitter van Beerschot.

‘Ik denk overigens dat er weinig mensen zijn die een sportief en financieel parcours kunnen voorleggen als dat van mij’, klopt Vanoppen zichzelf op de borst.

Patrick Vanoppen:
‘De snelste weg naar eerste klasse is een fusie’

Kandidaten die door het glorieuze Beerschot willen worden overgenomen, moeten zich vóór 21 juni 2013 melden op het secretariaat op het Kiel.