Dikke Trees is gechoqueerd dat andere vrouwen haar uitsluiten. 'Voelen die preutse pannelatten zich onzeker in mijn bijzijn?'

Dikke hoer niet welkom op Vrouwendag

Thérèse Van Overmeire, bij haar klanten bekend als Dikke Trees, is niet welkom op een buurtfeestje ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag. 'Een obese prostituee bevestigt alle clichés over vrouwen.'

Dikke Trees (40) is er het hart van in. De mollige dame van plezier uit Ledeberg had gehoopt om samen met de dames uit de buurt Internationale Vrouwendag te vieren. ‘Ik keek er echt waar naar uit, maar gisteren hebben ze mij subtiel laten weten dat het toch beter was dat ik mijn gezicht niet zou tonen op de viering’, vertelt Trees.

Nochtans wou ze actief meehelpen aan het feest, dat plaatsvindt in een tent op het Ledebergplein. ‘Ik oefen al een paar weken voor een vrouwvriendelijke striptease, allemaal moeite voor niets’, zucht de volumineuze hoer. ‘Is het omdat ik te dik ben? Of is het omdat ik om den brode mannen ontvang?’

De Ledebergse vrouwen zitten verveeld met de zaak. ‘We hebben zeker niet gezegd dat ze niet welkom is’, reageert Sylvia Van Oudenhove geschrokken. ‘Maar we hebben er wel op gewezen dat haar aanwezigheid vragen zou kunnen oproepen. Elke vrouw is vrij om het beroep van haar keuze uit te oefenen, maar sommige beroepen zijn gepaster dan andere.’

‘Ze moet dat niet persoonlijk opvatten’, sust Elisa Van Eeckhout. ‘Trees is een heel warme dame en we koesteren haar. Maar ze moet begrijpen dat er hogere belangen in het spel zijn. In de strijd voor meer vrouwenrechten kunnen we geen rekening houden met ieders persoonlijke verlangens. Als we willen dat geen enkele vrouw wordt uitgesloten, moeten we individuele offers maken.’

‘Met alle respect voor Trees, maar een obese prostituee bevestigt alle clichés over vrouwen’, vindt Van Oudenhove. ‘Je kunt toch niet verwachten dat wij als vrijgevochten, zelfstandige dames geassocieerd worden met iemand die zich iedere dag professioneel laat onderdrukken? Dat is niet het beeld dat je op Vrouwendag wilt meegeven.’

‘Ach, die preutse pannelatten voelen zich allicht onzeker in mijn bijzijn?’, oppert Trees. ‘Laat ze maar doen met hun okselhaar en hun ongeschoren stekkebeentjes. Geen vent die op hen zit te wachten.’

Elisa Van Eeckhout:
‘Als we willen dat geen enkele vrouw wordt uitgesloten, moeten we individuele offers maken’

Terwijl de Ledebergse vrouwen elkander op de frêle schouders kloppen voor hun felbevochten vrijheid, belachelijk dronken worden van de lauwe cava en irrealistische plannen smeden om het mannelijke geslacht verder te vernederen en te knechten, geeft Dikke Trees hun echtgenoten een fikse korting. Het plaatselijke verkeer in Ledeberg zit volledig strop, zo lang is de wachtrij intussen.