'Laurent gewond? Mais c'est merveilleux!', reageerde Astrid uitgelaten over het pijnlijke nieuws.

Ongeval Laurent doet Astrid weer lachen

Nu haar broer Laurent gewond in een Oostenrijks ziekenhuis ligt, kan prinses Astrid weer lachen. Vorige maand deed Laurent zijn zus nog in bittere tranen uitbarsten op de nieuwjaarsreceptie van het paleis.

Eindelijk weer een beetje goed nieuws voor het Belgische koningshuis: prins Laurent is zwaargewond, zo schrijft de Tiroler Tageszeitung.

Terstond is een eind gekomen aan de hardnekkige winterdip van prinses Astrid. Zij verliet vorige maand nog huilend de nieuwjaarsreceptie van het koninklijk paleis nadat haar broer haar zwaar had aangepakt. ‘Laurent gewond? Mais c’est merveilleux!’, kirde Astrid onbeschroomd in de aanwezigheid van journalisten toen ze het nieuws van zijn verwondingen vernam.

‘Het is goed dat hij geraakt is aan zijn buik en niet aan zijn hoofd‘, verduidelijkt de prinses met pretoogjes. ‘Zo vóélt hij tenminste iets. Jammer dat er van die zware verwondingen niet veel aan is. Ik had hem gerust een gescheurde milt of een geperforeerde lever toegewenst. Misschien ontdekken de artsen nog interne bloedingen en houdt hij vreselijke chronische pijnen over aan zijn accident. Een mens kan maar hopen.’

Laurent zelf zou er helemaal niet gelukkig mee zijn dat de media uitgebreid berichten over zijn schaamtelijke ongeval. Men zoekt hem, zeggen intimi. Dat hij lompweg tegen een andere skiër is gesjeesd, behoort tot de privésfeer, vindt de prins, die vreest dat elke misstap kan leiden tot het schrappen van zijn dotatie. ‘En om in het ziekenhuis te belanden, moet je je al serieus misstapt hebben’, weet een minister van staat die zelf van skiën houdt.

‘De koninklijke familie bestaat uit ongeleide projectielen, zo heeft de prins andermaal bewezen’, zucht royaltywatcher Jan Van den Berghe. ‘Wat een achterlijke bende.’

Medewerkers van het ziekenhuis in Innsbruck waar Laurent ter observatie opgenomen is, zeggen de prins liever kwijt dan rijk te zijn. Dat wordt ook bevestigd door het koninklijk paleis. In de Oostenrijkse pers circuleren berichten over hoog oplopende emoties op de ziekenhuisgang waar Laurent verblijft. ‘Wij worden geconfronteerd met woede-uitbarstingen, schaamte en galspuwerij’, zegt een verpleegster.

Prinses Astrid:
‘Misschien houdt hij vreselijke chronische pijnen over aan zijn accident. Een mens kan maar hopen’

‘We vrezen dat de prins zal proberen te vertrekken zonder te betalen’, meldt woordvoerder Johannes Schwamberger. ‘We zijn ondertussen op de hoogte gebracht van zijn agressieve gierigheid. Zo lang hij niet betaalt, houden we hem aan zijn bed gekluisterd.’