Reeds in een vroeg stadium heeft Kris Peeters het pad geëffend voor de meteoriet die ingeslagen is in Antwerpen.

Kris Peeters maakte weg vrij voor meteoriet

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) heeft het pad geëffend voor de meteoriet die onder massale media-aandacht is neergestort. De slachtoffers van de metorietinslag likken hun wonden.

Het stof van de omstreden meteorietinslag is amper neergedwarreld, de schokgolven zullen nog lang voelbaar zijn. Het contraire hemellichaam is onze atmosfeer binnengedrongen en ontploft op het Schoon Verdiep in Antwerpen. In linkse kringen vreest men dat het sociaal weefsel zwaar getroffen is.

Op amateurbeelden is het indrukwekkende parcours van het fenomeen duidelijk te volgen. Eerst is een grote vuurbol te zien, die vervolgens in sneltempo uitdunt en een metersgrote krater slaat.

De crashlanding was reeds lang gepland, vermoeden astronomen. Op het eerste gezicht lijkt de meteoriet op eigen kracht door het luchtruim te klieven, maar nadere analyse leert dat de Vlaamse minister-president verantwoordelijk is voor de ramp. ‘Reeds in een vroeg stadium maakte Kris Peeters de weg vrij. De baan van de meteoriet volgde zeer duidelijk het BAM-tracé, het geliefde traject van Peeters‘, zegt ruimtekenner Mark Peeters, die benadrukt dat neergestorte meteorieten als boemerangs terug omhoog kunnen schieten.

Socialistische militanten hadden liever gehad dat hun asteroïde op Antwerpen was neergestort, maar die kwam niet in de buurt. De hoop dat de vijandige meteoriet door zijn hoge snelheid – zeker 54.000 km per uur – vanzelf uiteen zou spatten bleek ongegrond.

Eerst was een grote vuurbol te zien, die vervolgens in sneltempo uitdunde

‘CD&V heeft duidelijk zijn stempel willen drukken op Antwerpen’, Groen-voorzitter Wouter Van Besien. ‘Wij vrezen voor de schadelijke effecten. De inslag van de meteoriet zal een hoop fijn stof doen opwaaien in de plaatselijke atmosfeer.’