Van Pedro Poublon werden verschillende tweets gewist. Mogelijk is hij het slachtoffer van zijn onverbloemde meningen.

Twitter censureert kritische Pedro Poublon

De sociale netwerksite Twitter heeft de account van de Oostendse veiligheidsagent Pedro Poublon gecensureerd. Poublon geldt nochtans als de meest inspirerende persoonlijkheid op de microblogsite.

De voorbije twee weken heeft Twitter verschillende tweets van de immens populaire Pedro Poublin offline gehaald. Daardoor is het aanbod van berichten op Poublons Twitterpagina van de maand opvallend schraal.

Het is de eerste keer dat Twitter zijn censuurbeleid toepast. De tweets van Poublon zouden niet in overeenstemming zijn met richtlijnen van de sociale netwerksite.

‘Door onze internationale groei zijn we doorgebroken in landen die afwijkende ideeën over de vrijheid van meningsuiting hebben. Het is duidelijk dat mijnheer Poublon de Belgische ideeën daarover geschonden heeft’, stelt het bedrijf in een communiqué, zonder echter in details te treden.

Van de Oostendenaar is bekend dat hij geen blad voor de mond neemt. Voor hem is de vrijheid van meningsuiting absoluut. ‘IK ZIJN VLAMING EN IN VLAANDEREN MAG JE ZEGGEN WAT DA JE PEIST EN ALS JE DAAR NIET TEGEN KUNT GET ON THE FLYER TO JAKA MAKA. IK ZIJN GEEN RACIST MAAR TMOET VAN TWEE KANTEN KOMEN TZELFDE MET DIE JEANETTEN DIE MET ANDERE VENTEN PIEPEREN EN VOETBALSUPPORTERS DIE MET UNDER SJERPE VAN ANDERLECHT AAN DE TOOG KOMEN WHERE IS THE RESPECT???’, verklaarde Poublon onlangs nog in een interview met De Westoek.

Mogelijk is zijn onverbloemde kritiek op Twitter zelf de veiligheidsspecialist fataal geworden. ‘NADEEL VAN TWITTER JET VEEL TE VEEL GASTJES DAN PEIZEN VAN UNDER EIGEN IK ZIJNT HIER’, schreef Poublon onlangs. Dat hij al enkele twitterati in elkaar getimmerd heeft, deed zijn reputatie geen goed.

Ook zijn getroebleerde relatie met de pers speelt hem parten, vermoeden mediawatchers. Zo doet hij regelmatig zijn beklag over journalist Patrick De Witte: ‘DIE GAST VAN P-MAGAZINE ZIT MIJ AL TWEE MAANDEN LASTIG TE VALLEN VAN INTERVIEW DIT EN INTERVIEW DAT.’ De krant Het Nieuwsblad noemde hij zonder omwegen een ‘STRONT GAZETJE GRTZ PEDRO’.

Van de Oostendenaar is bekend dat hij geen blad voor de mond neemt

Dat uitgerekend Poublon gecensureerd wordt, is opvallend, want een jaar geleden werd de man nog unaniem verkozen tot meest inspirerende twitteraar. ‘IF YOU HAVE A DREAM YOU MUST GO FOR IT’, reageerde Poublon toen verheugd. Ondertussen ligt zijn droom aan diggelen. Op zijn Facebookpagina meldde Poublon zelfs dat zijn internet werd afgesloten.