La Phaedra: 'Nigel Williams is al bijna een even grote bitch als Goedele.'

Bitchfight tussen Phaedra en Nigel escaleert

Na de overstap van Phaedra Hoste naar de Open Vld was komiek Nigel Williams niet mals. Hij noemde het voormalige topmodel geen 'wit konijn', maar een 'blond kieken'. La Phaedra slaat bikkelhard terug.

De beledigende tweet van Nigel Williams schoot bij Phaedra Hoste in het verkeerde keelgat: ‘Typisch voor een lelijke dikkerd die goed is in kritiek spuien, maar geen oplossingen aanreikt. Misschien zou hij zulke domme dingen niet zeggen als zijn Nederlands beter was.’

Williams, die in vraag stelde welke meerwaarde de politiek onbeslagen BV kon brengen na haar mislukte eerdere passage, reageerde prompt: ‘En een dosis vreemdelingenhaat erbovenop. Een reactie met evenveel klasse als haar blootfoto’s voor Playboy.’

Phaedra Hoste: ‘Typische kritiek van een lelijke dikzak’

Volgens een partijbron probeerde Open Vld-voorzitter Alexander De Croo vanmorgen tussenbeide te komen en Phaedra te bedaren. Ook dat ontging de komiek van Britse origine niet. ‘Ze heeft nu al een man nodig om haar te ondersteunen. Dat belooft veel goeds’, liet hij zich schamper ontvallen.

Hoste, van haar kant, tweette eerst nog: ‘Nigel is al bijna een even grote bitch als Goedele, waarvoor toch respect’, maar trok haar tweet onmiddellijk terug in, vermoedelijk na advies van De Croo.

De spanningen blijven intussen stijgen binnen de Open Vld, na het weinig gesmaakte manoeuvre van Luc Bungeneers en de commentaren van Brugs boegbeeld Patrick Moenaert. Marc Didden suggereerde als compromis dan weer om de overleden olifant Kai-Mook van stal te halen, omdat die noch wit konijn, noch blond kieken is.