Jurgen Verstrepen vervangt Fouad Belkacem bij Sharia4Belgium. 'Als communicatiestrateeg zal ik ervoor zorgen dat de kwalijke perceptie over hen snel verleden tijd wordt.'

Verstrepen woordvoerder Sharia4Belgium

Ex-LDD'er Jurgen Verstrepen wordt de nieuwe woordvoerder van Sharia4Belgium. Hij moet Fouad Belkacem vervangen. Die is in de cel gegooid omdat de politieke klasse zijn lange baard niet kon smaken.

Bij Sharia4Belgium zijn ze verrast dat de aanstelling van Jurgen Verstrepen overkomt als een verrassing. ‘Jurgen Verstrepen belichaamt waarden als openheid en freedom of speech, waar ook wij voor staan’, zegt een anoniem lid van de semi-verboden beweging. ‘Door zijn jarenlange ervaring in de pers kent hij die van binnen en van buiten. Hij weet op een strategische wijze de media te bespelen zonder zijn ruiten van het eigen huis in te slaan. Bovendien kan hij leuke filmpjes maken. Dat is exact het profiel dat we zochten nu onze vorige woordvoerder in de cel ligt te rotten.’

‘Ik ben niet alleen als woordvoerder binnengehaald bij Sharia4Belgium, maar ook als onafhankelijk verruimer‘, benadrukt ex-politicus Jurgen Verstrepen. ‘Ik ben zeer gecharmeerd door het project. Het zwart-witdenken over deze moslimbeweging moet gedaan zijn. Ze hebben best genuanceerde meningen over allerlei zaken die me na aan het hart liggen. Alleen komen hun standpunten zo verkeerd over in de pers. Als communicatiestrateeg zal ik ervoor zorgen dat die kwalijke perceptie snel verleden tijd wordt.’

Om professionele redenen zal Verstrepen van Antwerpen naar Molenbeek verhuizen. ‘In Molenbeek zal ik de lijst van Sharia4Belgium trekken. We gaan de concurrentie aan met de PS van Philippe Moureaux, die zich onlangs hypocriet heeft gedragen. Mensen zullen natuurlijk niet op onze lijst kunnen stemmen. Als antidemocratische groepering willen we niet medeplichtig zijn met iets verwerpelijks als verkiezingen.’

Jurgen Verstrepen:
‘Ik ben niet alleen als woordvoerder binnengehaald, maar ook als onafhankelijk verruimer’

Jean-Marie Dedecker, voorzitter van LDD, is hoogst verbaasd. ‘Dit had ik echt niet zien aankomen. De vele bekwame mensen die bij LDD zitten worden weggepikt’, treurt de slepende politicus. ‘Het blijft me wel een raadsel waarom ík nog geen aanbod heb gekregen van andere partijen. Terwijl je toch eerder van zo’n Verstrepen verwacht dat hij eenzaam ligt te creperen in de goot.’