Twee Kortrijkse vrouwen vergapen zich aan enkele kleedjes. 'Zou dit onder mijn boerka passen', vragen ze zich af.

Rotaryvrouwen verwelkomen Sharia4Kortrijk

De opkomst van Sharia4Kortrijk zorgt voor enthousiast gekir onder rijke burgervrouwen. Zij zijn ervan overtuigd dat het veiligheidsgevoel zal toenemen en verwelkomen de vakantiesfeer die de sharia oproept.

Sharia4Belgium verspreidt zich over het hele land. In Antwerpen zorgt de opmars van de moslimbroeders voor zenuwachtige reacties onder lokale politici. In Kortrijk daarentegen zijn de echtgenotes van rijke industriëlen en gehaaide zakenadvocaten de bebaarde islamieten graag komen.

‘De jongens van Sharia4Kortrijk zijn onze objectieve bondgenoten’, zegt Marie-Louise (47), eega van Oscar Metdepenningen (55), voorzitter van Rotary Kortrijk. ‘Burgemeester Stefaan De Clerck (CD&V) investeert zoveel in moderne, nutteloze architectuur dat er geen geld overblijft voor een degelijk politiekorps. Zodoende neemt de criminaliteit hand over hand toe. We hebben het dan over storende feiten die worden gepleegd door tuig van de richel: gauwdiefstal, openbare dronkenschap en carjacking. Ook voetgangers en bedelaars duiken ergerlijk vaak op in het straatbeeld. Dankzij de sharia zullen wij weer met een gerust hart naar buiten kunnen. Wie onze sacoche probeert te roven, verliest zijn hand, wie onze SUV tracht te stelen, mag zijn hoofd op het kapblok leggen.’

Nochtans zal de invoering van de islamitische wetgeving ook aanpassingen vergen. ‘Er zijn twee mogelijkheden’, dreigt de woordvoerder van Sharia4Kortrijk in een filmpje. ‘Vredevolle of pijnlijke overgave. Aan jullie en heel Europa de keuze. Wees slim. De islam is op komst!’

Metdepenningen beweert dat het wel meevalt met die hele islam. ‘De nikab is geen probleem. Wij burgervrouwen zijn meestal toch zo lelijk als de nacht. Uit verveling vreten we ons vet als padden. Cupcake alhier, pateetje aldaar, en dat blijft allemaal aan onze heupen, oksels en schouderbladen plakken. Met plezier verstoppen we ons blubberige voorkomen onder een boerka’, legt ze uit. ‘Eindelijk kunnen we eens zonder dikke concealer en mascara op straat komen.’

De Kortrijkse chiquémadammen benadrukken dat ze hevig tegenstander zijn van de gelijkheid tussen man en vrouw. ‘Onze echtgenoten moeten werken en voor geld zorgen. In ruil willen wij in onze villa’s gerust de onderdanige kamerplant spelen’, zegt Carla Dekeyser (57), vrouw van een bankier. ‘Autorijden met een boerka wordt misschien wat moeilijk, maar geen nood: ons ventje voert ons wel naar taverne Monopole op de Grote Markt. Daarna gaan we rustig winkelen onder begeleiding van bodyguards met kalasjnikovs.’

Tegelijk hopen de dames dat de feministes eindelijk hun stad verlaten. ‘Die bakfiets- en biobroodwijven horen hier niet thuis’, vindt Metdepenningen. ‘Samen met de sojaseuten moeten ze verbannen worden naar Gent. Daar zitten ze op hun plaats. Kunnen ze op hun Polé Polé-festival gezellig nepcaiperinha’s drinken met onvermoeibare feestnegers.’

Marie-Louise Metdepenningen:
‘Met plezier verstoppen we ons blubberige voorkomen onder een boerka’

Dat de Kortrijkse kerken moskeeën worden en er op de Broeltorens luidsprekers komen waarmee de muezzin oproept tot het gebed, is geen bezwaar. ‘We gaan met Club Med altijd op vakantie in Marokko. Zuiderse toetsen zouden niet misstaan in Kortrijk. Zo creëer je een vakantiegevoel’, hoopt Dekeyser.