Peter Van Asbroeck kan er niet om lachen dat minister Steven Vanackere per ongeluk verklapt heeft dat hij verbannen wordt naar VijfTV.

Van Asbroeck boos op loslippige Vanackere

Peter Van Asbroeck pikt het niet dat minister van Financiën Steven Vanackere verklapt heeft dat hij moet vertrekken bij VT4. 'Het is cruciaal om niet alles meteen op het marktplein te gooien', vindt de presentator.

‘Komen eten blijft bestaan, maar VT4 zoekt een vervanger voor commentator Peter Van Asbroeck’, zei minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) vanochtend op Radio 1. ‘Mogelijk wordt hij opgevolgd door Philippe Geubels of iemand van de Neveneffecten. Enfin, zo heb ik het toch verstaan toen ik onlangs op een receptie iemand van Woestijnvis ben tegengekomen.’

Van Asbroeck vindt het onheus dat de vicepremier zomaar verklapt dat hij verbannen wordt naar het minuscule VijfTV. ‘Over mijn carrière is er nog niets definitief beslist. Als potentieel overheidsbedrijf heeft VT4 voor mijn verhuis overigens ook goedkeuring nodig vanuit Frankrijk’, stipte de acteur-presentator aan. ‘Mijn loon staat nog niet vast. Daarover moet nog onderhandeld worden. Ook over een vertrekpremie bestaat nog geen duidelijkheid.’

Peter Van Asbroeck:
‘Ik bevind mij thans in hetzelfde deplorabele schuitje als Jos Ghysen’

De openhartigheid van Vanackere is niet naar de zin van Van Asbroeck. Die vraagt in het vervolg meer discretie over het verdere verloop van zijn tv-carrière. ‘Het is cruciaal om niet meteen alles niet op het marktplein te gooien. Het is enorm frustrerend om te zien dat sommige mensen het belangrijker vinden enkele seconden in de media te komen, dan de zaken op te lossen‘, zegt de BV. ‘Ik heb zelfs niet eens de kans op een wederwoord gekregen en bevind mij thans in hetzelfde deplorabele schuitje als Jos Ghysen.’

‘De loslippige minister stelt het voor alsof ik gedegradeerd word, maar dat is heus niet waar. Mij kan het geen fluit schelen of ik programma’s maak voor een groot of een klein publiek. Ik ben al blij dat ik tout court nog aan de slag kan in de media. Ik begrijp volkomen dat Woestijnvis VT4 wil gebruiken als uistalraam voor de echt grote talenten. Een Gilles De Coster zou zeer geschikt zijn om Komen eten te presenteren. Zolang ik mij kan blijven amuseren, waarom bijvoorbeeld niet met een dol automagazine, heb ik er geen problemen mee dat ik als een ongetalenteerde sukkelaar opzij wordt geschoven’, besluit Van Asbroeck.