'Feelgoodmovies en romantische komedies zullen het gemor verzachten als we verliezen', stelt manager Vincent Mannaert.

Club Brugge verwent supporters met films

Omdat het spektakel op het terrein de verwachtingen niet altijd inlost, zal Club Brugge tijdens zijn thuiswedstrijden films uitzenden op twee reuzenschermen. Stadiongenoot Cercle wil niet meebetalen.

Na de beslissing om een coach aan te stellen voor de supporters zet blauw-zwart opnieuw een belangrijke stap om de sfeer in het stadion te bevorderen. Deze week worden boven de noord- en zuidtribunes (achter de goals) van het Jan Breydelstadion elektronische schermen geïnstalleerd van maar liefst 4 bij 11 meter. Daarop zullen voortaan filmklassiekers worden uitgezonden, tijdens de thuiswedstrijden van Club. Er wordt verwacht dat de uitzendingen al kunnen starten tegen het begin van de play-offwedstrijden.

Manager Vincent Mannaert gelooft in zijn aanpak. ‘Het is bekend dat we een kritisch publiek hebben. Tenzij we drie doelpunten voorstaan, zit de angst er bij onze supporters altijd in dat we de wedstrijd alsnog uit handen zullen geven. Met de nakende play-offs in het vooruitzicht willen we onze supporters een alternatief bieden als de wedstrijden tegenvallen. Feelgoodmovies en romantische komedies zullen het gemor verzachten als we verliezen en de positieve vibes aanwakkeren als we winnen.’

Ook niet onbelangrijk: de uitzendingen vergroten commerciële mogelijkheden van de club. De reclame-uitzendingen tijdens de rust zouden naar schatting voor minstens 30.000 euro aan extra opbrengsten opleveren per wedstrijd. Ook vrouwen en kinderen zullen opnieuw makkelijker de weg naar het stadion vinden.

Voor de première op 31 maart denkt het bestuur aan films als Remember the Titans, Dirty Dancing en Braveheart, maar de eindbeslissing ligt bij de supporters zelf. ‘Via onze website kunnen supporters tot twee uur voor de wedstrijd stemmen op de film van hun keuze. De reacties lopen vlot binnen’, aldus Mannaerts. De club rekent slechts 1,5 euro per uitgebracht stem aan.

Ook vrouwen en kinderen zullen opnieuw makkelijker de weg naar het stadion vinden

Minder goed nieuws voor Club Brugge is dat buur en ‘kleine broer’ Cercle niet wil meebetalen aan de installatie van de nieuwe reuzenschermen. Voorzitter Paul Vanhaecke: ‘Het is duidelijk dat wij niet meebetalen voor de zoveelste gril van onze buren. Op ons veld is er wel voldoende spektakel te zien. Of we hebben minder verwende supporters.’

Geconfronteerd met die uitspraak liet Mannaerts nog optekenen: ‘Het is duidelijk dat een scheiding zich dringend opdringt. We leven kennelijk in een ander tijdperk.’