Sterreporter Daniël Termont van TV Ekkergem. 'Daar kan een Gilles De Coster niet tegenop.'

De Rechtzetting omarmt het bewegende beeld

De redactie van deze website heeft haar ziel verkocht. Voortaan genieten lezers ook van spraakmakende tv-reportages. Dat is het gevolg van een glorieuze aandelenruil tussen De Rechtzetting en TV Ekkergem.

De schrijvende pers is conservatiever dan veel mensen denken. Op zich is dat niet erg – van een beetje conservatisme is nog nooit iemand doodgegaan. Maar ambitieuze bedrijfsleiders willen innoveren en dan werkt het verzet tegen verandering averechts.

‘Ik zal niet ontkennen dat ik andermaal de redactionele statuten heb moeten omzeilen’, erkent verantwoordelijk uitgever Gianni Caspaer. ‘Dat was noodzakelijk. De markt waarin wij ons bevinden, is bikkelhard. Niet dat dit bedrijf serieuze concurrenten heeft, maar een nieuwe synergie komt de kosteneffeciëntie altijd ten goede. Daarom gaat De Rechtzetting in zee met TV Ekkergem, dat uitgegroeid is tot een gerespecteerd instituut in het televisielandschap.’

TV Ekkergem is als zender gespecialiseerd in internationale wijk-tv. Het station werkt met vaste correspondenten in New York terwijl het ook in de Vlaamse heimat de vingers aan de polsen houdt.

‘Van de regionale zenders VRT en VTM hebben we eveneens aanzoeken gekregen’, verklapt Caspaer. ‘Maar een co-venture met het grote en internationaal uitgebouwde TV Ekkergem bleek meer schaalvoordelen op te leveren. Zo zijn wij perfect gepositioneerd om de strijd met VT4 en Woestijnvis aan te gaan. Als troostprijs mocht Wouter Vandenhaute gerust Gilles De Coster binnenhalen, dat jaagt ons geen angst aan. Met sterreporter Daniël Termont speelt TV Ekkergem sowieso een gewichtsklasse hoger.’

Indiyan, de als denktank vermomde uitgeversgroep achter De Rechtzetting, en TV Ekkergem werkten een complexe aandelenruil uit waarbij er als het ware uit het niets geld tevoorschijn komt. Dat extra kapitaal zal besteed worden aan de uitbouw van een derde net, gericht op de jeugd. Onderaan op deze pagina kunt u alvast de pilootaflevering bekijken van een historische documentairereeks.

De eerste coproductie van TV Ekkergem en De Rechtzetting is ondertussen reeds een feit. Een cameraploeg volgde een week lang de spectaculaire helikopterstunts van Carl Decaluwé, de nieuwbakken gouverneur van West-Vlaanderen. Het resultaat is een vreselijk spannende reportage.