Meyrem Almaci: gevreesd wanneer ze opdaagt in haar battle dress, een paarse onderbroek.

De paarse onderbroek van Meyrem Almaci

Aan Kamerlid Meyrem Almaci (Groen) valt niet te ontsnappen sinds er een nieuwe regering is. Op elke slak legt ze zout, met haar vliegenmepper slaat ze kwistig in het rond. Almaci is omnipresent.

Maggie De Block (Open Vld) op de grill leggen over het tijdverlies in het asieldossier? Meyrem Almaci doet het met vuur. Betreuren dat het zolang geduurd heeft eer Ludo Van Campenhout (N-VA) besefte dat hij eens wat minder mocht beginnen te zuipen? Meyrem Almaci draait er haar hand niet voor om. Zich door Studio Brussel laten verkiezen tot het ‘Politiekste Wijf van 2011’? Meyrem Almaci zegt ‘no problemo’.

De bonussen bij de restbank Dexia onbegrijpelijk én onaanvaardbaar noemen? Meyrem Almaci doet het alsof ze nooit iets anders gedaan heeft. Als lijsttrekker resoluut voor een Antwerpse schepenzetel gaan? Meyrem Almaci versaagt niet. Ontkennen dat Groen gesprekken voert met N-VA en Open Vld over een coalitie? Meyrem Almaci doet het met plezier.

Partijgenoten:
‘Draagt ze een gele onderbroek, dan is er geen vuiltje aan de lucht’

Het groene Kamerlid van Turkse afkomst is hot. Ze is een spraakwaterval en een politiek rastalent dat indruk maakt op vriend en vijand. De vrouw is niet uit de media weg te slaan. Goed voorbereid en bijtgraag is ze eveneens. In de Kamercommissies stort ze zich gulzig op de brokken die de onhandige meerderheidspartijen laten vallen.

Volgens partijgenoten kunnen regeringsleden in de toekomst maar beter meteen beginnen te bloeden als ze Almaci zien opduiken… met een paarse onderbroek. ‘Dat is echt haar battle dress. Draagt ze een gele onderbroek, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Maar als ze een paars exemplaar om de lenden heeft, dan is ze klaar om ertegenaan te gaan. Dan krijg je vuurwerk te zien. Zeker als ze ook nog eens net haar haar geborsteld heeft.’

Ook de collega’s van de N-VA, die evenzeer deel uitmaken van de oppositie, hebben ondertussen geleerd dat ze niet het hoogste woord voeren wanneer Almaci haar paarse onderbroek draagt. ‘Dan hebben wij al eens een rustige dag’, grijnst Jan Jambon. ‘Maar op de dagen dat onze Theo Francken met zijn beruchte rode das en mevrouw Almaci in haar paarse lingerie samen het halfrond betreden, zie je de meerderheid zweten. Dan weten de ministers dat ze door de gehaktmolen zullen worden gedraaid. Ondanks zijn satijnen herenslip heeft zelfs een Pieter De Crem geen verhaal tegen dit niets ontziende duo!’