World of Warcraft is een openlijk racistische game. Spelers zouden 15 procent meer kans hebben om massamoordenaar te worden.

Gamers maken rel na terreuraanvallen Oslo

De dubbele terreuraanval in het Noorse Oslo door de blanke terrorist Anders Behring Breivik (32) zorgde het voorbije weekend voor een golf van relletjes en onlusten in ons eigen land.

Aanleiding tot de relletjes was de onthulling dat de dader een fan was van World of Warcraft, een gewelddadig en racistisch computergame dat kinderen hersenspoelt ten voordele van een fascistische, op ongelijkheid gesteunde samenlevingsvorm.

Die berichtgeving zette meteen kwaad bloed bij vele extremistische gamers. Diezelfde avond nog troepten extremistische gamers samen op de Turnhoutsebaan in Antwerpen, waar ze boel zochten met rustige Marokkaanse jongeren die voor de Tour de France aan het supporteren waren. Het amok ontaardde in massale Arena-gevechten en een heuse Battleground met de politie. Volgens een insider zouden vele gamers van de gelegenheid gebruik gemaakt hebben om zich wederrechtelijk extra ervaringspunten (XP) toe te eigenen.

Diverse media verspreidden ook onmiddellijk het bericht dat de Noorse terrorist een extreme blackmetalfan zou zijn. Als reactie verzamelden diverse metalfans zich luidruchtig op het Eilandje, in de buurt van hun satanische tempel PanDemonium. ‘Het was te verwachten dat de linkse media meteen met een beschuldigende vinger naar onze muziekcultuur zouden wijzen’, aldus blackmetalfundamentalist Thor Vandevelde. ‘Maar wij hebben niks gemeen met dat soort gewelddadige psychopaten. Wij verafschuwen alles waar die man voor staat en heeft gedaan.’

Na enig aandringen geeft Vandevelde wel toe: ‘Akkoord, we steken weleens een kerk in brand, bij voorkeur een onvervangbare houten staafkerk, maar dat maakt nu eenmaal deel uit van onze religie. En in het heetst van onze rituele concerten willen we wel eens wat bloed doen vloeien, maar dat is nagenoeg steeds afkomstig van gevogelte, Finnen of negerbaby’s. Niks van enige menselijke waarde dus.’

Toen later bleek dat Breivik in feite de meest notoire hiphopper van West-Oslo was, trokken de blackmetalfundamentalisten zich weer terug in hun kelders en keerde de rust terug in het Saint-Tropez van Antwerpen.

De Noorse gemeenschap heeft intussen de aanslagen fel veroordeeld. Toch vernamen we van een bron binnen de Staatsveiligheid dat de Noorse kerk op de Italiëlei in Antwerpen verscherpt in de gaten houdt. Het feit dat er onlangs opmerkelijk meer religieuze bijeenkomsten dan gewoonlijk plaatsvinden, wordt als verdacht beschouwd, ‘iets wat mogelijk wijst op de aanwezigheid van extremistische Noren’. De Staatsveiligheid zou reeds enkele infiltranten in de Noorse kerk hebben, waaronder Nordine Taouil, die eerder al met succes infiltreerde in het milieu van islamfundamentalisten.