Aan het altaar wordt weer eens de kans gemist het te hebben over wat de mensen bezig houdt, zegt Rik Torfs, namelijk het huwelijk tussen prins William en Kate Middleton.

Paashomilies zwijgen over William & Kate

In de homilies die priesters dit weekend houden in de paasviering zal er weinig aandacht zijn voor het Britse koninklijke huwelijk tussen Prins William en Kate Middleton. Rik Torfs is verbaasd.

Het zijn woelige tijden voor de Kerk en daarom wordt er hard uitgekeken naar wat de priesters in de paasvieringen zeggen over over de actualiteit. Een screening van 56 paashomilies leert alvast dat er weinig of geen aandacht is voor wat iedereen in de Kerk op dit moment bezig houdt: het huwelijk tussen de Britse prins William en Kate Middleton.

CD&V-senator Rik Torfs reageert verbaasd. ‘Weer eens laat de kerk een kans voorbij schieten om te reflecteren over wat de mensen bezig houdt. En het moet gezegd: de Anglicaanse kerk leeft weer naar een hoogtepunt toe, terwijl bij ons het huwelijk van prins Laurent en Clair alweer geleden is van 2003.’

Ook over de kernramp in Japan en de oorlog in Libië zwijgen de priesters in hun paashomilies, alsook over  de versoepeling voor vrij ondernemerschap in Cuba, de goede prestatie van de Belgische wielrenners in de voorjaarklassiekers, de problemen van Portugal op de financiële markten en de vraag waarom Wouter Beke soms een paars truitje draagt.

Zelfs de lancering van de Ipad2 en de schorsing van AA Gent-speler Oulimane Coulibaly komt niet voor in de preken, zucht Torfs. ‘De Kerk moet oppassen of ze verliest echt de voeling met het volk.’