Door chronische verwarring is deze man zijn principes kwijtgespeeld. Alle tips zijn welkom. © Claude Truong-Ngoc / Wikimedia Commons

Verward Europarlementslid is zijn principes kwijt. Help jij hem zoeken?

Een verwarde man die zetelt in het Europees Parlement is zijn principes kwijtgeraakt. Hij herinnert zich dat hij ze érgens heeft gelegd, maar waar? Via een oproep in de media hoopt hij zijn principes terug te vinden.

Een niet al te frisse Belg die luistert naar de naam Guy Verhofstadt is op zoek naar zijn principes. Vermoedelijk heeft hij ze dinsdagmiddag uit zijn handen gelegd, maar hij kan zich niet meer herinneren waar. Toen hij iets wou zeggen over de deal tussen de Europese Unie en Turkije, vond hij ze niet meer terug en moest hij een beetje freewheelen. ‘Nooit een ideaal scenario’, zucht de verwarde man.

Hij heeft al z’n hele bureau overhoop gehaald, maar helaas: nergens zijn zijn principes te vinden. ‘Zelfs niet onder het tapijt.’

Eerder verloor de verwarde man zijn principes al eens in Oekraïne. Per ongeluk sukkelde hij in Kiev op een podium om er te speechen tegenover een schare fascisten, terwijl de oligarchen in de coulissen stonden te gniffelen.

Ook in Libië raakte hij in het tumult van de burgeroorlog zijn principes kwijt, net als in Syrië. ‘Het is niet dat hij zijn principes niet belangrijk vindt, hij springt er gewoon slordig mee om’, sust zijn omgeving. ‘Zulke dingen gaan niet verloren, ooit komen ze wel weer boven water.’

De man krijgt nu verzorging, maar zijn principes zijn nog altijd niet teruggevonden. Het gaat om beduimelde papieren waarop hier en daar een spat bloed zit. In uitgelopen inkt staat er iets geschreven over persoonlijke vrijheden en liberale idealen. Wie tips heeft, gelieve de hulpdiensten te verwittigen.

‘Het is niet dat hij zijn principes niet belangrijk vindt, hij springt er gewoon slordig mee om’

UPDATE
De verwarde man werd ondertussen in Gent gespot terwijl hij in kamerjas en pantoffels achter de vuilniskar holde. ‘Wacht! Mijn principes! Stop!’, riep hij volgens getuigen.