Een speciale task force moet de geschikte lokatie vinden om de Nederlandstalige versie van Sex & The City te draaien.

Vlaamse ‘Sex & The City’ niet in Puurs

De Vlaamse regering ruziet over de plaats waar de Vlaamse remake van de successerie 'Sex & The City' moet komen. Niet iedereen vindt Puurs de geschikte lokatie.

In de Vlaamse regering is het vrijdag op de ministerraad tot een slaande ruzie gekomen over de vraag welke stad in Vlaanderen het meest sexy is. Aanleiding is de remake van de populaire tv-reeks ‘Sex & The City’, waarvan de oorspronkelijke versie zich in New York afspeelt. Aangezien de reeks steun krijgt van de Vlaamse tax shelter voor de filmindustrie, mag de Vlaamse regering de stad voor de Vlaamse editie bepalen.

CD&V wil dat de reeks gedraaid wordt in Puurs, de thuisstad van minister-president Kris Peeters. Voorzitter Wouter Beke wil namelijk dat zijn partij weer de grootste wordt en wil daarom breken met het duffe imago van CD&V. Dat Kris Peeters soms de ‘George Clooney van de Wetstraat’ wordt genoemd, is daarom een troef die moet worden uitgespeeld, luidt de redenering.

Dat stuitte echter op bezwaar van sp.a en van N-VA, die in 2012 allebei de gemeenteraadsverkiezingen in de stad Antwerpen willen winnen. Beide partijen willen vermijden dat hen zou worden verweten Antwerpen over het hoofd te zien, en verdedigen daarom de kandidatuur van de stad. Het goede onthaal van ‘Zot van A’, vraagt gewoon om meer, zeggen de socialisten en de Vlaams-nationalisten. Zij verdedigden ook de stelling van Patrick Janssens en Bart De Wever dat er op de keper beschouwd maar één stad is in Vlaanderen, en de rest gewoon parking.

Sexy politicus

Het Antwerps offensief bleek echter moeilijk te liggen bij de Limburgse ministers Jo Vandeurzen (CD&V) en Ingrid Lieten (sp.a). Zij legden uit dat Limburg in tegenstelling tot andere provincies geen dominante steden heeft en eigenlijk beschouwd zou moeten worden als één grote stad.

Ze stelden daarom voor de nieuwe reeks in Limburg te draaien onder de titel ‘Sex & De Provincie’. Het George Clooney-argument van Kris Peeters counterden ze met het feit dat P-Magazine ooit  de Limburger Marino Keulen tot meest sexy politicus van Vlaanderen koos.

‘Dat Kris Peeters soms de ‘George Clooney van de Wetstraat’ wordt genoemd, is een troef die moet worden uitgespeeld’

Dat voorstel heeft echter de discussie helemaal opengegooid, omdat iedereen nu doorheeft dat je ook de naam van de serie mag veranderen. De Vlaamse regering heeft een task force opgericht om de locatie te zoeken. Naar verluidt ligt een compromisvoorstel op tafel, maar niemand wil dat bevestigen. Het zou inhouden dat de Vlaamse remake van Sex & The City doorgaat in Antwerpen, Mechelen, Gent, Brugge, Kortrijk, Hasselt, Genk, Leuven, Brussel, Halle, Vilvoorde en Puurs. De titel wordt ‘Vlaanderen in Actie’.