De Rechtzetting
25 augustus 2016

UGent in top 10 van universiteiten die innovatief schandalen toedekken

De Universiteit Gent staat als enige Belgische instelling in de top tien van de Pyongyang-index, die wereldwijd vergelijkt hoe innovatief universiteiten misbruik door eigen medewerkers toedekken.

KU Leuven berekent aantal voetbalanalisten in België: ‘Onrustbarende tendensen’

De Katholieke Universiteit van Leuven heeft het aantal voetbalanalisten berekend dat actief is in België. Dat blijken er een pak meer dan gedacht. De federale regering beraadt zich over maatregelen.

Schauvliege legt limiet op beats per minuut

08 december 2011

Muziek in Vlaamse jeugdhuizen mag maximaal 78 beats per minuut tellen. Dat heeft minister van Leefmilieu en Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) besloten in overleg met de Gezinsbond.

Een drummer moet zich voortaan aan een maximum van 78 beats per minuut houden als hij optreedt in een jeugdhuis. De politie zal gerichte controles op het aantal slagen uitvoeren.

‘Snel op elkaar volgende beats zijn storend voor de omgeving en schadelijk voor het gehoor van jongeren. Daarom komt er een beperking op het aantal beats per minuut van muziek die in jeugdhuizen wordt gedraaid of gespeeld. De limiet werd vastgelegd op 78 beats per minuut’, stelt een persbericht van het kabinet-Schauvliege.

Concreet komt het erop neer dat het tempo van de muziek niet hoger mag liggen dan 1,3 tellen per seconde, tenzij het volume niet hoger komt dan 8,3 decibel. ‘Onafhankelijk onderzoek heeft uitgewezen dat muziek met een snel tempo bijzonder vervelend is voor buurtbewoners, zelfs als het geluidsniveau beperkt blijft’, legt Schauvliege uit. ‘Ook krijgen jongeren vaker last van gehoorproblemen als ze dikwijls naar muziekgenres met een gejaagd tempo luisteren, zoals house, bebop of speedmetal. Hiphop, Franse chansons en slowcore zijn veel vriendelijker voor het gehoorstelsel.’

De maatregel kwam tot stand in nauw overleg met de Gezinsbond, die reeds lang ijvert voor strenge normen om kinderen pijn aan de oren te besparen.

‘Er is ook een opvoedkundig aspect aan de zaak. Snelle muziek heeft vaak een agressief karakter. Het is niet toevallig dat de lyrics van bekende thrashmetalbands als Metallica en Slayer over dood en verderf gaan. Vele ouders hebben liever niet dat hun kroost naar dergelijke opruiende herrie luistert. Daar worden ze enkel onhandelbaar van’, weet Frans Schotte, bijna-voorzitter van de Gezinsbond. ‘

Schotte verwijst naar minister van Pensioenen Vincent Van Quickenborne (Open Vld), van wie bekend is dat hij graag naar heavy metal luistert. ‘Die is zo onhandelbaar dat hij het presteerde om zijn eed als minister af te leggen in zijn gestreepte pyjama‘, zegt de bijna-voorzitter. ‘Hij is beslist geen voorbeeld voor jonge mensen.’

Schauvliege en Schotte raden ouders aan om in het bijzijn van hun kinderen vooral naar ballads te luisteren. ‘Die hebben een gezapig tempo van 60 beats per minuut. Dat is rustgevend’, weet de minister uit eigen ervaring. ‘Tussen de 90 en 120 bpm is er sprake van een iets opzwepender tempo en ga je nog sneller, dan riskeer je dat je zonen en dochters moreel ontsporen. Speedcore, waarbij het aantal beats per minuut tussen de 170 en 300 ligt, raden we helemáál af. Wanneer je je kinderen daaraan blootstelt, is er sprake van mishandeling.’

De politie zal gerichte controles uitvoeren naar het aantal keren per minuut dat drummers hun trommels beroeren. Om de snelheid van de muziek te meten worden de patrouilles uitgerust met een digitale bpm-teller. ‘Die kan in een paar tellen het juiste aantal bpm weergeven. Als het tempo de norm overschrijdt, krijgt het jeugdhuis in kwestie een boete. De dj of de ritmesectie van een groepje riskeert in de cel te vliegen’, waarschuwt Schauvliege.

Tom Willox, directeur Formaat Jeugdhuiswerk Vlaanderen, reageert furieus op de beperking van het aantal beats per minuut. ‘Zo kunnen wij geen spetterende fuiven meer organiseren. Hebt u ooit al eens proberen te dansen op een song met een bpm van 78? Dat is verdorie een wiegelied. De Brabançonne heeft een steviger tempo. Wil minister Schauvliege nu werkelijk dat wij enkel nog naar ouwe peten luisteren die zich hoestend en rochelend voortslepen, zoals Neil Diamond, Black Sabbath en Jan De Wilde?’

De minister wuift de kritiek geïrriteerd weg. ‘Ik ben stilaan jaloers op Maggie De Block. Waarom pakt men mij altijd aan op mijn beleid, terwijl andere vrouwen slechts op hun uiterlijk worden beoordeeld? Dat is niet serieus meer.’

Joke Schauvliege
‘Ritmesectie van groepje riskeert in de cel te vliegen bij te hoog tempo’

Volgens de minister is er helemaal geen reden voor paniek bij de jeugdhuizen. ‘Dj’s kunnen gerust wat schuiven met hun pitch control, terwijl drummers nu met andere maatsoorten mogen gaan experimenteren’, verweert Schauvliege zich.

Overigens heeft ze nog een verrassing in petto voor die drummers: na overleg met haar socialistische collega Freya Van den Bossche komt er een subsidie voor de plexiglazen geluidsschermen waarachter drummers zich moeten verstoppen. ‘Het moet wel plexiglas zijn dat een milieucertificaat heeft en voldoende isoleert. Anders is een premie niet mogelijk’, aldus Schauvliege.

print
rssfeed

307 Reacties | RSS


 1. Achterlijk rund.


  Seba op 08 Dec 2011 om 17:37
 2. ^ naieve kloot


  Bart op 08 Dec 2011 om 17:42
 3. Seba heeft het niet begrepen.


  Jack Flamingo op 08 Dec 2011 om 17:46
 4. Stomme koe, wa moe er nog allemaal?


  TSB op 08 Dec 2011 om 17:50
 5. Over één van de meest discriminerende muziekwet die er ooit in de menselijke geschiedenis is voorgesteld…Schauvliege is een cultuurbarbaar van het zuiverste soort…haal haar weg uit de politiek, want deze regel is het schandaligste wat ik in m’n muzikale loopbaan heb ooit mogen vernemen…dit ruikt naar broodroof voor ieder die boven dat tempo muziek maakt !


  Stef op 08 Dec 2011 om 17:55
 6. Pubers. Sigh.


  Andy Georges op 08 Dec 2011 om 17:59
 7. wanne zever, dat slaat echt nergens op !


  siem op 08 Dec 2011 om 18:03
 8. Ja halloooooooo
  waar slaat dit op?
  werkelijk?


  Simon Cieters op 08 Dec 2011 om 18:04
 9. Graspop mag al afscheid nemen van zijn affiche! Man man man..


  Bieke op 08 Dec 2011 om 18:08
 10. @ Andy Georges: Wat heeft dit te maken met pubers? Deze wet is ongeloofelijk discriminerend en echt belachelijk. Mensen die Metal, Hard rock, Electro, Drum & Bass, …. maken en beluisteren worden op deze manier dus uit jeugdhuizen en in gevangenissen gedropt omdat ze te SNEL spelen? Kompleet belachelijk. Bovendien ook echt wel discriminerend want als we eerlijk zijn is het volk dat naar jeugdhuizen komt enkel en alleen geintereseerd in deze stijlen. Jeugdhuizen zonder concerts zijn achterlijk.


  Thomas op 08 Dec 2011 om 18:11
 11. Jep verkloot het maar voor ons.
  Dit is 1 van de meest belachelijke maatregelen ooit.
  Hier raak je niet alleen aan de muziek maar ook aan de inkomsten van sommige.
  Door deze regel in te voeren bewijst Schauvliege maar WEER eens dat ze NIETS van de jeugd afweet en zeker niet van de huidige jeugdcultuur.
  Ik durf voor €100 te wedden dat de meeste jongeren een beter beleid zouden kunnen voeren dan haar.
  Meer met de jeugd praten en overleggen is hier zeker de boodschap voor Jokke (Joke Schauvliege).
  Bram V.


  Bram op 08 Dec 2011 om 18:13
 12. Kom jong, dan doede beter niets


  Buluntu op 08 Dec 2011 om 18:17
 13. Mevr. Schauvliege heeft andermaal blijk van een breinloze perceptie op muziek.


  sven op 08 Dec 2011 om 18:19
 14. Is het al 1 april???


  Richard op 08 Dec 2011 om 18:19
 15. Euheum, beste allemaal.

  Deze site is fictief.

  Toch bedankt voor mijn dag grappiger te maken.

  Groeten,

  Checko


  Checko op 08 Dec 2011 om 18:23
 16. Dit is een ronduit BELACHELIJKE maatregel!! Ik moest het twee keer lezen en dan kon ik het nog niet geloven! Ouders moeten er gewoon op toezien dat de jonge kids hun volumeknoppen niet te hard openzetten (tegenwoordig vrij simpel!). En waarom op festivals niet gewoon oordoppen uitdelen voor zij die willen ipv de ziel uit de muziek te halen!!?? Want dat is Joke Schauvliege op dit moment aan het doen!

  En ivm die bpm: vergeten dat muziek met hoge bpm prestatiebevorderend en zelfs rustgevend kan zijn??

  ONBEKWAAM


  seree op 08 Dec 2011 om 18:23
 17. Alé, zeg dan maar vaarwel tegen metaloptredens in jeugdhuizen… Welke achterlijke idioot haalt het in zijn kop om een limiet te stellen op de BPM? Een beperkt geluidsniveau is nog goed (meestal), maar als ze nu al over BPM’s gaan beginnen…

  Het volgende wat ze nog gaan zeggen is dat we beperkt zijn in het aantal toonladders te spelen en dat we maximum 2x een refrein mogen gebruiken in 1 zelfde nummer.

  Een gefrustreerde drummer


  Drummer.B. op 08 Dec 2011 om 18:27
 18. Haha! Dit maakt mijn dag goed!
  Bedankt voor jullie naïviteit!


  Bob op 08 Dec 2011 om 18:29
 19. Ronduit belachelijk…


  Arthur op 08 Dec 2011 om 18:29
 20. NARROWMINDED FUCKS ! ballads serieus ? tegen metal en speedcore?! waja en die idioten die na justin bieber en britney spears luisteren vinde allemaal normaal. Jong uit welke tijd komde gij. Dit is belachelijk. Tis nie omda gij da muziek ma niks vind daget moe verbrotten voor de rest. Ochjong dikke zever isda ier asjeblieft zeg


  sarinah op 08 Dec 2011 om 18:32
 21. WHA THA ****!! Serieus? Gaan ze nu ook al bepalen naar welke muziek we wel en niet mogen luisteren? Hebben ze de touwtjes al niet genoeg in handen? Heeft de overheid geld te kort? Ze vinden toch op alles iets om een boete uit te schrijven! De gevangenissen zitten nog niet vol genoeg! Laten we mensen in de cel duwen omdat ze naar muziek luisteren met een beat sneller dan 78bpm.. Haha, laat me niet lachen. Behandeld worden als criminelen omdat je naar muziek luistert. Dit is de meest discriminerende wet die ooit bedacht is door iemand. Politiekers kunnen hier in Beligë al mooi m’n g*t kussen, maar nu brengen ze het echt wel naar een nieuw niveau. Door zulke uitspraken wordt ik agressief, niet door de muziek! (>_<)


  Silenzo op 08 Dec 2011 om 18:34
 22. Dude, tis echt veel te grappig, zijn er na al die posts nog ALTIJD mensen die denken dat het echt is..

  De artikels op deze site zijn OM TE LACHEN


  Dude op 08 Dec 2011 om 18:34
 23. is dit echt?


  LOL op 08 Dec 2011 om 18:35
 24. Waar zijn die omhooggevallen flikkers toch in godsnaam mee bezig?
  Onlangs controle gehad in ons jeugdhuis, klein beetje te luid, hopsa,
  den boel verzegeld. Nu nog eens zo’n gezever erbij ? komaan zeg…
  Ik ben ook drummer, dus bij de harde liedjes benk verplicht uit de maat te spelen of m’n stokken daar te smijten en aan de kant te gaanzitten..

  Gaan die flikkers eindelijk eens inzien dat ze alles aant verzieken zijn?
  Hoe strenger ze het gaan maken, hoe meer protest ervoor gaat komen..

  Tot op een bepaald punt, dat den boel gaat ontbloffen en iedereen in opstand gaat. Ik hoop dat dat ooit nog eens gebeurd 🙂


  Stijntj op 08 Dec 2011 om 18:40
 25. Echt een triestig mens!
  Zij gaat waarschijnlijk niet meer naar feestjes, dus anderen mogen er ook niet meer van genieten.


  PJ op 08 Dec 2011 om 18:40
 26. Ik EIS dat da vromins ne keer een persoonlijk gesprek komt voeren me mij en ne keer een duidelijke verklaring geeft over wat haar probleem is! Gzou lik peizn da ze iedereen hun jeugd wil verpesten omda zij geen ghad heeft of zo… wukkn verbitterd kreng eignlijk… F*****


  BB op 08 Dec 2011 om 18:40
 27. Zo’n achterlijke shit.. Die vent is niet goed in zen hoofd!

  inb4NoMoreMusic!


  De Clercq Bram op 08 Dec 2011 om 18:41
 28. checko dan heb je echt geen gevoel voor humor he!!!!


  kim spriet op 08 Dec 2011 om 18:44
 29. Is dit dan niet fascisme? Als iemand zelf kiest, voor naar een genre te luisteren maar dan door iemand met “macht” je het niet toe laat, of anders wordt je de bak in gesmeten, met een boete erbij…
  Dit is regelrecht asociaal, wie is zij om te beslissen of het goed of slecht is laat een onpartijdig persoon kiezen ipv een “hater”. 1 ding is zeker net door deze wet gaan mensen niet trager spelen, in tegendeel sneller is de boodschap.


  oscar op 08 Dec 2011 om 18:49
 30. Dat da wijf eens mijn klootn kust, want die wet slaagt nergens op! WAAR ZIJN WE IN BELGIE MEE BEZIG????? Mensen die naar metal en core luisteren hebben veel meer respect! er is meer ambras op techno en Hakfeesten dan op optredens van metal en corebands!
  Da wijf is al zo dom gelijk het achterste van een koe!


  Nick hates JOKE op 08 Dec 2011 om 18:52
 31. Wanneer gaat die trut eindelijk stoppen met onmogelijke, slecht benadachte wetten op te stellen die dan nog de inkomsten van mensen kunnen gaan bedreigen? En dan nog een keer ongelofelijk stereotypetjes gebruiken.. ja want elke metalhead is agressief en irritant en elke persoon die franse muziek luistert eet stokbrood. en ze mogen best wel meer respect hebben voor drummers

  -gefrustreerde drummer nummer 2


  silke op 08 Dec 2011 om 19:02
 32. Tegen!!! Heeft Minister Schauvliege last van een minderwaardigheidscomplex? Of gewoon penisnijd?


  Thomas op 08 Dec 2011 om 19:08
 33. The point —–> .

  Your head ——> 0


  Jan op 08 Dec 2011 om 19:09

 34. fuck you op 08 Dec 2011 om 19:13
 35. Allen dan maar fan worden van Willy Somers en Harry Gagger?!

  Kom aan zeg, waar zijn ze toch in godsnaam mee bezig?!
  In plaats van eens de ECHTE problemen in onze maatschappij aan te pakken…


  Sjarelken op 08 Dec 2011 om 19:13
 36. kiss my motherfucking ass bitch


  jonas holvoet op 08 Dec 2011 om 19:18
 37. Wa voor een achterlijke redenering is me da,willn ze nu echt alles verkloten ja welkom in de gevangenis die wij onze wereld noemen fucking hell oh ja da’s misschien te agressief taalgebruik sebiet verbieden ze da ook nog ze gaan veeeeel gevangenissen mogen bijzetten dan onnozelaars protesteren moetn we doen en eigelijk al lang gedaan ebbn word up grtz.peace


  JEFFREY op 08 Dec 2011 om 19:22
 38. Dit is ongetwijfeld de meest belachelijke wet die ooit in dit land is ingevoerd.

  Nu mogen we dus ook al niet meer zelf bepalen wat voor muziek we willen horen !

  Wat een klucht is dit land toch aan het worden 🙁


  HARDCORE4LIFE! op 08 Dec 2011 om 19:27
 39. Mens !! we moete al zoveel betale voor feestjes -> waardoor veel mensen niet meer uitgaan maar gewoon op straat lopen -> vandalisme -> nachtlawaai… nu dit.. jawadde dadde, dan moet ge ook ni versteld staan da er teveel criminaliteit is, veel succes gewenst, ale.. als ge da succes kunt noemen, veel succes hebtge er ni mee, de domste wet die ik ooit in m’n hele uitgaansleve heb gehoord, ZIELIG dan staat de politie en de overheid versteld dat er zoveel illegale feestjes zijn, dat komt dus door jullie mislukte regels

  veel succes met jullie wet, NIET DUS, grtz A


  Arno op 08 Dec 2011 om 19:28
 40. Hilarisch gewoon!
  Ik denk da al haar ideeën gewoon komen van zatte avonturen op café met bijhorende weddenschappen, dit is gewoon te belachelijk om waar te zijn 😀


  Robin op 08 Dec 2011 om 19:31
 41. wat is het volgende? radio afschaffen want de pop ligt op 128 bpm??
  mongool
  maakt niet uit welke muziek, iedereen heeft zijn eigen keuze en wordt daar rustig van.
  minister? veel geld en slecht doen
  leer eerst een regering maken en het land deftig besturen dan diene klote zever


  ayrton op 08 Dec 2011 om 19:31
 42. Als ik hier op post dat het artikel fake is: komt het er dan ook op?


  ThomasV op 08 Dec 2011 om 19:35
 43. Volledig terecht. Ons levensritme mag gerust wat meer downtempo, net als al die heidense muziek waardoor de jeugd het pad van duisternis bewandelt. Viva Pastafarianism!


  ray delay op 08 Dec 2011 om 19:35
 44. Nog is proberen: als ik hier post dat het artikel fake is, komt het er dan ook op?


  ThomasV op 08 Dec 2011 om 19:37
 45. Je reactie moet nog goedgekeurd worden.


  ThomasV op 08 Dec 2011 om 19:37
 46. 1% Bitch kust men klote voale trut BMC fo life yo!
  Woa bloave knalle deu die speakers!


  Baws op 08 Dec 2011 om 19:38
 47. SCHAUVLIEGE HEB JE KANKER IN JE KOP OFWAT?
  JE MOEDER HAD JE BETER DOORGESLIKT STOMME KUT!
  IK LAAT JE KINDEREN VERKRACHTEN DOOR 2 NEGERS VOOR EEN PAKSKE WITTE EN EEN PAKSKE BRUINE.

  BIAAAATCH


  BACHOT op 08 Dec 2011 om 19:39
 48. volledig terecht. ons levensritme mag gerust wat meer downtempo, net als al die heidense muziek waardoor de jeugd het pad der duisternis bewandelt. viva pastafarianisma!


  ray delay op 08 Dec 2011 om 19:39
 49. Dit nieuws dringt zelfs door tot in Nederland. Dacht eerst dat het 1 april was maar de kalender geeft toch echt 8 december aan. Hoe bedenkt ze het…. Wat mij betreft moet iedereen lekker genieten van zn eigen muziek genre en ieder in zn waarde laten wat dat aangaat.

  Verspilling van geld en tijd om aan het verbieden van muziek te gebruiken.

  Succes met “demonstreren”ik sta achter iedereen die dit ook belachelijk vind.


  Miranda op 08 Dec 2011 om 19:43
 50. haha, was er BIJNA in getrapt.

  Mooi geschreven.


  djoownie op 08 Dec 2011 om 19:45
 51. “Ee,voor wa zitte gij in den bak?”
  “Voor drugssmokkel”
  “En gij?”
  “Voor moord”
  “En gij?”
  “Tjah,metal gespeeld”….
  hahahahahahahahahahahahaha


  boyke op 08 Dec 2011 om 19:50
 52. Haha, de pubers hebben inderdaad de.rechtzetting ontdekt.
  Ondanks de pseudo-intellectuele klap van sommigen, adviseer ik hen toch geen academische carrière. Bronnen checken weet je wel…


  The one known as D. op 08 Dec 2011 om 20:02
 53. Als ik al die naïeve (maar niettemin hilarische) reacties zo lees, zou ik bijna eisen van Joke dat ze dergelijke maatregelen invoert. Blijkbaar is dergelijke muziek dan tóch niet zo goed voor de hersencelletjes?


  Hannes op 08 Dec 2011 om 20:03
 54. Echt hilarisch hoe er hier gereageerd wordt. Ondanks het feit dat haar Decibel-wet weinig ruimte laat voor de muzikant, is er hier eigenlijk vooral bewezen dat mensen die op artikels reageren het artikel niet echt lezen of toch op z’n minst niet kunnen interpreteren. DIT IS FAKE MENSEN! KOLDER! SATIRE! maar wel heel goed 🙂


  nixFix op 08 Dec 2011 om 20:05
 55. Ik denk als voormalig professional in media dat Mevrouw de Minister geen kennis heeft omtrent BPM, 78 bpm is geen waarde die noch voor een slow of andere representatief is. Een gemiddelde slow kan zelfs 112 tot 140 bpm hebben. HipHop en R&B hebben een gemiddelde waarde tussen 112 en 128 bpm, alhoewel er inderdaad R&B bestaat die bv slechts 80 à 95 bpm heeft. House en Techno heeft een gemiddelde bpm van 130 tot 145 bpm. Hardcore kan in vele gevallen zelfs een lager bpm hebben omwille van een repetitieve baseline aka drumslag (dit is dus niet enkel het geval bij House en Techno alleen). Het artikel vermeld tevens een bpm tot 300 bpm. Hun diensten weten vast niet dat 180 bpm een aangenomen maximum is en bij sommige mensen reeds fatale gevolgen kan hebben. Het menselijk hart heeft vanaf 180 bpm moeite om te volgen. Het hart reageert in snelheid op omgevingsfactoren, zoals bv een hogere of tragere baseline. Het gegeven BPM heeft echter “niets” te maken met beschadiging van het gehoor of het aantal ontwikkelde decibels.


  Philippe D op 08 Dec 2011 om 20:05
 56. Zouden de heren en dames ministers niet beter de reeds bestaande wetten uitvoeren, binnenkort zelfs in je eigen huis niet meer roken en luisteren naar radio Klara


  dieter op 08 Dec 2011 om 20:06
 57. @Checko: Party pooper…


  kstr op 08 Dec 2011 om 20:06
 58. r e v o l t


  rudy op 08 Dec 2011 om 20:15
 59. En Goan! Ma nie te rap of ge zit in dn bak –‘


  Kenny Vandewalle op 08 Dec 2011 om 20:16
 60. Check your facts, people. Is iedereen hier dan zo naïef dat ze geen sarcasme kunnen herkennen?

  “DISCLAIMER
  Door de artikels op deze website te lezen verbindt u er zich toe de regels van de redactie te aanvaarden. Die houden in dat onze berichtgeving op geen enkele manier strookt met de werkelijkheid. De Rechtzetting is zodoende nooit verantwoordelijk voor inbreuken tegen wetgevingen die in de werkelijkheid schijnen voor te komen.”


  Ben op 08 Dec 2011 om 20:18
 61. Schauvlieghe is gewoon een stromannetje van de New Beat-industrie die een revival wilt. Go Boccacio!!!


  NewBeatIsLeuk op 08 Dec 2011 om 20:20
 62. Wa voor een achterlijk mongolisch stom idioot idee is mij da …
  geen house, ? wa vo nerd muziek moek dan na luistere wijvemuziek ofw shit moat …


  Gregory op 08 Dec 2011 om 20:22
 63. http://www.youtube.com/watch?v=PB7n51aGD-k

  –> tempo = 76bpm. U mad Mrs Schauwvliege?


  Michael op 08 Dec 2011 om 20:23
 64. http://www.youtube.com/watch?v=PB7n51aGD-k

  –> tempo = 76bpm. U mad Mrs Schauwvliege??


  Michael op 08 Dec 2011 om 20:23
 65. HAHAHA! dit moet artikel zijn waarop meest gereageerd word/word!!!! echt leuk! Zeker als 99% van reageerders niet de rechtzetting kennen. IK LEES ENKEL MAAR WAT JULLIE SCHRIJVEN!!!!

  De RECHTZETTING Rules en De Minster ook!!!


  luis op 08 Dec 2011 om 20:25
 66. Hahahaha, voor niks een zware mail naar joke gestuurd 😀 arm kind. Bazige site wel !


  Philippe op 08 Dec 2011 om 20:26
 67. Haha! Dit is echt TE grappig xD


  Foempie op 08 Dec 2011 om 20:27
 68. haha goeike! ze hebbe mij eerst goe liggen gehad! ik denk dat ik dikwijlser afstem op de rechtzetting! grappige site 🙂


  Seuzze op 08 Dec 2011 om 20:28
 69. Ik had het niet verwacht van een linkse rat als Schauvliege, maar eindelijk is er iemand die conservatieve waarden durft te promoten.

  ONZE MAATSCHAPPIJ IS AL DECENNIA DOOR EN DOOR ROT! En eindelijk iemand die het tegen de decadenties en verderfelijkheden van onze perverse maatschappij durft opnemen.

  Deze ketelmuziek bewijst niemand enige dienst, het leidt toch alleen maar tot drugsverslavingen, tienerzwangerschappen en gehoorschade. Niet dat dit gespuis enige gratie verdient om nog gered te worden van een pervers leven, maar deze maatregel zal helpen onze jeugd onschuldig en puur te blijven, om later op een degelijke manier hun verantwoordelijkheid ten aanzien van onze maatschappij te kunnen nemen.

  Danku minister Schauvliege, ik apprecieer deze daad.

  😉


  Reactionair in hart en ziel op 08 Dec 2011 om 20:29
 70. echt joke ga noj kot !!!


  tommy op 08 Dec 2011 om 20:30
 71. Als mede organisator van Metal festivalletjes
  die veelal doorgaan in jeugdhuizen kan ik uit
  eigen ervaring zeggen dat dit soort regulaties pure onzin zijn.
  Blijkbaar is men bij de Gezinsbond en ook bij de politiek blijven
  steken in de jaren 50 (toen zei men ook dat alle rock muziek des duivels is en dus de jeugd omzeep helpt).
  I.p.v. dergelijke dwaze regulaties voor te stellen zou men beter
  eerst onze subcultuur leren kennen, dan zou men merken dat de jeugd die naar metal luistert veel vaker NIET fysiek of anders agressief zijn/worden dan die van andere subculturen.
  Jonge, net als oudere metals laten hun eventuele aggresie immers uit door zich te amuseren op die ‘harde’ muziek en teksten en hebben dus verder geen nood om deze op andere manieren te uiten.
  Kijk verder maar is hoeveel oudere metals er zware en hoge functies bekleden in bedrijven en de maatschappij, zo asociaal kunnen wij dus zeker niet zijn.

  mijn conclusie is dan ook best met een quote te zeggen:
  “Never judge a book by its cover!”


  Sascha ( co-organisator Metal Inc) op 08 Dec 2011 om 20:35
 72. echt tommy leer lezen en leer echt lezen!

  minister Schauvliege RULES!!!


  luis op 08 Dec 2011 om 20:40
 73. gemiddeld 40000 beats per feesje?


  glenn op 08 Dec 2011 om 20:49
 74. dringend naar de psychiater gaan meiske!!


  Kozz op 08 Dec 2011 om 20:54
 75. Aah house heeft snelle beats.. bs


  Prodii op 08 Dec 2011 om 20:55
 76. ThomasV: poging nummer 3?
  sommigen snappen de overduidelijke hints precies niet echt 😉


  Nele op 08 Dec 2011 om 20:58
 77. DISCLAIMER
  Door de artikels op deze website te lezen verbindt u er zich toe de regels van de redactie te aanvaarden. Die houden in dat onze berichtgeving op geen enkele manier strookt met de werkelijkheid. De Rechtzetting is zodoende nooit verantwoordelijk voor inbreuken tegen wetgevingen die in de werkelijkheid schijnen voor te komen. wijze raadgeving,lees eerst voor je een mening uiteenzet:p


  dj-jerry op 08 Dec 2011 om 21:13
 78. lol,hahaha sommige reacties (naïf)… zijn echt schitterend!!!! xD


  samak op 08 Dec 2011 om 21:23
 79. Ik heb dit persoonlijk naar haar gestuurt 🙂 Ik ben nederlands ,, Maar ik kom op voor men buurland !! Als ik reactie trug krijg horen jullie het .. Greetings Abandoner The Epic < pffff , get your shit together lady .
  Die lui zijn trouwens nog agresiefer ! als cultuur "minister" zou je respect en begrip van alle culturen moeten hebben , en blijkbaar ben je dit beroep niet waard . zoon vrolijke lach op de foto .. nou deze keer helpt je sweet little laugh je niet . jij zou als geen ander moeten weten dat ieder zen eigen cultuur en muziek heeft . jmmr dat het zo moet lopen . ik ga bij deze mijn exuus aanbieden aan mijn belgishe vrienden ! OMDAT HET VOOR HUN VERKANKERD WORD DOOR SLECHTE REGERINGS REGELINGEN ! dit is nou wrm ik hoop dat iedereen een keer inziet dat het anders moet in de wereld , wist je dat vroeger je vroeger in rusland de supermarkt kon binnenlopen . pakken wat je nodig had en weggaan !! DAMN , egt serieus , jullie ( iedereen die denkt dat die god is zoals de regering ) die verzieken het systeem . Ik ben blij dat ik in nederland woon ! moet je nagaan ik neem het op voor men buurland .. omdat het zo belachelijk is . Met vriende.. AG FLIKKER OP * spit *


  Abandoner The Epic op 08 Dec 2011 om 21:23
 80. das part 1 . paste niet , exuus

  Geach… Flikker op joh , ik zal dit zeggen ! als jij cultuur “minister” van nederland was … Je had serieus rot fruit naar je toegekregen van iedereen die hier van harde snelle muziek houd . heb je wel is ged8 aan speedcore en trance ? hmm… , dat gaat net zo snel ! en dat mag wel >< pffff ,


  Abandoner The Epic op 08 Dec 2011 om 21:24
 81. aan alle naïve no-brains dit is fake e


  samak op 08 Dec 2011 om 21:27
 82. Schauvliege ge zijt een geit!
  Vergeten dat ge ooit zelf jong geweest zijt?
  Of is het omdat gij geen jeugd hebt gehad dat ge die van de anderen ook wilt afnemen.
  Limieten op dB, geen enkel probleem mee, opleggen welke muziekgenre mensen moeten gaan luisteren…
  Wees blij dat jongeren willen samenkomen in jeugdhuizen.
  Resultaat zal zijn, jeugdhuizen leeg door saaie bedoeling, meer jongeren op straat met het bekende gevolg!
  Goed bezig!
  Ge zijt het bewijs van een incompetent iemand op een toch wel belangrijke plaats!


  Jo op 08 Dec 2011 om 21:30
 83. lol, “wij schrijven wat u leest” xD


  samak op 08 Dec 2011 om 21:31
 84. Geachte Sascha en Philippe D:

  DIT IS EEN SATIRISCHE NIEUWSSITE

  Bedankt om ons te verblijden met uw naïviteit.
  Dit toont nog maar eens de stupiditeit van de hedendaagse maatschappij. Check bv eerst de bronnen…


  Tax op 08 Dec 2011 om 21:33
 85. Ge moogt hier niks meer in België ! En wat doet elke jongere, op hun kop laten zitten ! Kijk zelf maar naar het rookverbod

  Nu kunnen de meeste zelfs buite gaan roken in de kou…
  Dit slaagt helemaal nergens op ! Investeer die politie-uren in het opzoeken van echte criminelen !


  Toon op 08 Dec 2011 om 21:35
 86. Hoeveel mensen da dees serieus nemen… ik bedoel… da sta op ne site me artikels als ‘ontsletting studentenwijk’


  yoshi op 08 Dec 2011 om 21:40
 87. De reacties zijn nog beter dan het artikel 😀


  Le derp op 08 Dec 2011 om 21:43
 88. Met al die belachelijke shit die tegenwoordig gebeurt in onze “regering” zou ik niet verbaasd zijn als ze die shit effectief zouden toepassen =D trolololol


  Kvlt op 08 Dec 2011 om 21:55

 89. Belgaman op 08 Dec 2011 om 21:55
 90. Ze zouden beter het #optredens/jaar in een bepaald paleis der fysieke aangelegenheid van bepaalde gebroeders reguleren. En nu we bezig zijn, een wettelijke ONDERgrens op het aantal bpm ? Dat zou veel interessanter zijn voor ons muzikale landschap.

  Voor de rest, ronduit schitterende reacties hier. Een beetje kritisch nadenken zit er niet meer in heb ik de indruk.


  shinma op 08 Dec 2011 om 21:56
 91. Alleen jammer dat zovelen het letterlijk moeten meedelen…


  kstr op 08 Dec 2011 om 22:02
 92. Het feit dat veel mensen hier kwaad op reageren, laat weer eens zien dat bijna niemand effectief het artikel LEEST. Ik heb me kapot gelachen, plexiglazen milieugecertificeerde isolerende geluidsschermen voor drummers zijn de bom shit 😛


  Herpes op 08 Dec 2011 om 22:05
 93. Ik vind dit een heel goed initiatief. Al jaren wordt metal, hardcore en andere duivelsmuziek getolereerd terwijl een jeugdhuis in de eerste plaats een ontmoetingsplek waar jongeren zich tot een verantwoordelijke burger ontwikkelen.

  Ik ga ook akkoord met het wetsvoorstel van Joke Schauvliege om alcohol te verbieden in jeugdhuizen. Voor zei die ‘stoer’ willen doen wordt er dan een soort kinderchampagne voorzien. Die smaakt tevens net zoals echte champagne. Dit enkel bij nieuwjaar uiteraard.

  Beste jongeren, snelle ritmes zijn schadelijk voor jullie moraal en moeten daarom aan banden gelegd worden. Wie wil kan altijd een subsidie aanvragen bij de Vlaamse Regering om gezelschapsspelletjes aan te kopen. Voorwaarde is wel dat deze met respect behandeld worden en geen stukken verloren gaan.

  Met vriendelijke groeten,
  Stijn De Beleyr


  Stijn De Beleyr op 08 Dec 2011 om 22:08
 94. Seg, geeft Schauvliege geen ideeën eh 🙂


  Ik op 08 Dec 2011 om 22:16
 95. Die marginaaltjes van Planckendael hebben precies goed gekweekt op korte tijd!


  NiM op 08 Dec 2011 om 22:16
 96. achterlijke kut !!


  gillian op 08 Dec 2011 om 22:19
 97. stomme koewe!!


  Nick op 08 Dec 2011 om 22:22
 98. Dit kun je toch niet menen? Gaan we nu ook al muziek beginnen onderverdelen in “legale” en “illegale” muziek?! Moeten wij verplicht vanaf nu alleen nog maar luisteren naar muziek waar dat een mens van in slaap valt? 78bpm, dat is NIKS!! Mijn muziek bedraagt al meestal tussen de 170 en 190 bpm… Sorry, ma dit slaat echt nergens op!!! Echt grof en verschrikkelijk discriminerend!!! Als we zelf al niet meer mogen gaan luisteren naar onze eigen muziek? Dat die mannen in de politiek eens iets nuttig doen ipv over zo nutteloze onzin te praten. Sorry als dit doorgaat sta ik aan madam haar deur. En tzal die 78bpm op haar muil zijn tons.


  Nobody op 08 Dec 2011 om 22:36
 99. Beste rechtzetting, jullie artikel is supergrappig. hilarisch. ik lag strike. Tot ik een aantal reacties las.
  Als het over verkrachten van je kinderen gaat, echt persoonlijk aanvallen, onbeschoft gezeik, dan is het aan jullie om je naam eer aan te doen en de boel recht te zetten. Of misschien beter te verwijderen. Verval niet in een scheldforum, maar blijf vooral grappig.Het zal iedereen goed doen.


  westminster op 08 Dec 2011 om 22:43
 100. da een kalle moat. Als je zo een wet opstelt moet je misschien eerst weten wat een beat is. Een beat zijn de periodiek terugkerende bassen in een nummer. Bassen zijn lage geluiden. Lage geluiden zijn veel minder schadelijk dan hoge voor het gehoor. Dus een nummer van 70 bpm vol met oorverdovende hoge geluiden mag wel, en een liquid drum & bass nummer (wat trouwens heel erg relaxerend is) van 170 bpm met diepe bassen die in de verste mate kwaad kunnen doen mag niet? Ongelofelijk, ik hou er mij allesinds niet aan.


  LR op 08 Dec 2011 om 22:46
 101. Dit is gewoon triestig. We zouden ons als land gewoon moeten schamen dat iemand die zo’n beslissing neemt zich burger mag noemen van ons land. Elke muziekvorm gaat moeten herleidt worden naar een trage, troosteloze vorm van slows. Dat mens moet gewoon uit de politiek, en iemand in haar plaats die weet wat er leeft en wat er echt nodig is. Er zijn veel belangrijker dingen te doen dan zomaar plots een onmenselijk belachelijk regel op te leggen. JOKE, GE KUNT DEN BOOM IN!


  C. K op 08 Dec 2011 om 22:47
 102. wow zoveel mensen da er in trappe, das fake hé manne!
  jeezes da jullie da zomaar gelove, ze gaan zoveel, ze kunne zoveel, allemaal beloftes maar daar komt nix van in huis en trouwens gezond verstand… ge zou elke rock of metal groep al plat leggen…


  Jel op 08 Dec 2011 om 22:54
 103. Oh my god, this makes my day. Ik vroeg mij al een poos af of hier ook geen ‘fake commentaren’ gepost werden. Nu er ineens zo massaal veel ‘hilarische’ commentaren gepost worden, kan het niet anders of ze zijn echt. Ik herhaal: this.makes.my.day. De Rechtzetting, u bent de max!


  Mien op 08 Dec 2011 om 22:54
 104. @Westminster: Die reacties vormen het beste bewijs dat de werkelijkheid bezig is te ontsporen. Het ligt niet in onze aard om dergelijk frappant bewijsmateriaal te vernietigen.


  Jonas Z. Aepenbroot op 08 Dec 2011 om 22:54
 105. Ja, dat was erg overtuigend. Ik was er bijna in getrapt. Toch wel triest hoe offensief sommigen hierop reageren, zowel tegenstanders als voorstanders.


  Jeff op 08 Dec 2011 om 22:56
 106. Deze reacties zijn nog beter dan die van hln-lezers. Big up De Rechtzetting 😉


  Ines op 08 Dec 2011 om 22:57
 107. tenzij het volume niet hoger komt dan 8,3 decibel? Bestaat da wel?


  DJ op 08 Dec 2011 om 22:59
 108. eerst even zeggen dat ik besef dat dit fake is 😛

  Toch wil ik even wat melden aan sommige “voorstanders”. Hoe kan je hier in godsnaam voor zijn? Denk je dat jeugdhuizen een kinderspeeltuin is waar men kinderchampagne en k3 laat afspelen of zo?

  we spreken hier wel over de leeftijden 14 tot 25 jaar hé… Diezelfde leeftijden die ook op straat lopen / kunnen lopen, slechte vrienden kunnen krijgen en aan veel ergere dingen dan “muziek” of “alcohol” kunnen bloot gesteld worden… een jeugdhuis houdt deze straatjongeren op een vaste plaats, waar ze geholpen kunnen worden door leeftijdsgenoten of gewoonweg hun eigen ding kunnen doen op een plaats waar men zich wat vrijer kan voelen.


  Jannes op 08 Dec 2011 om 23:25
 109. Geestig hoe de jeugd blijkbaar alle zin voor satire / humor kwijt is. Maar ook triest hoe dicht dit natuurlijk bij de werkelijkheid ligt. Schauvlieghe die vorige week liet weten dat jeugdhuizen met een beetje plexi rond de drums moeiteloos de normen zouden halen, het had net zo goed van De Rechtzetting kunnen komen…


  stijn op 08 Dec 2011 om 23:38
 110. @Jannes: statistieken tonen aan dat gewelddelicten en zelfmoord bij het beluisteren van deze genres erg vaak voorkomt in tegenstelling tot de normale popmuziek (Lady Gaga, Justin Bieber, Rihanna)

  Deze normale muziek moet de norm zijn omdat zij aanzet tot een positieve levensstijl. NIEMAND heeft nood aan zwartgallig negativisme.

  In een jeugdhuis wordt men volwassen, en ja, dat gaat gepaard met een gezonde omgeving. Zonder satansmuziek, zonder alcohol en drugs. Ik sta voor duidelijke waarden en normen, net zoals N-VA. Het is tijd voor een nieuw jeugdbeleid beste mensen, en of je nu wilt of niet, het begint vorm te krijgen. Gelukkig maar, want ik wil graag dat mijn kinderen in een normale omgeving opgroeien.

  Wie commentaar heeft kan altijd een e-mail sturen naar stijndb007@hotmail.com

  Vriendelijke groeten van een bezorgde burger.


  Stijn De Beleyr op 08 Dec 2011 om 23:40
 111. Haha, vind ’t zo zalig dat deze “viral” zelfs al mega-geshared wordt op Facebook.. Zoveel mensen die iets lezen en ’t direct voor waar aannemen.. “Ah ja, ’t staat op Internet é!”
  Awel, 1 + 1 = 3 (en dit staat ook op Internet, begint maar met uw Wiskunde-boeken te herschrijven) 😀


  Tribio op 08 Dec 2011 om 23:41
 112. Metallica dood en verderf? die mens heeft duidelijk niet het flauwste benul waar hij over praat!


  Joren Van den Bergh op 08 Dec 2011 om 23:48
 113. Omdat u zelf in u jonge jaren gepest bent geweest hoeft u het voor ons niet te verpesten !


  sam op 08 Dec 2011 om 23:54
 114. Ik vraag me af of de mensen met hun achterlijke reacties doorhebben dat dit een satirische website is…


  Maarten op 09 Dec 2011 om 00:06
 115. eindelijk!


  pa schauwvliege op 09 Dec 2011 om 00:34
 116. is da mens zich wel bewust dat ze haar ongelofelijk en voor eeuwig belachelijk maakt of weet ze niet dat ze vanachter leeft !!!!!!!!!!!!!!! dees kan toch nie zeker wa gaan ze dan doen ik den trix bij een optreden van en goede rockpartij ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  waarschijnlijk doet ze toch haar zin onozel mens ,da doet maar aan


  Danny op 09 Dec 2011 om 00:44
 117. @stijn de beleyr: welke statistieken?als je een bewering uit moet je die ook wetenschappelijk kunnen onderbouwen en geweldsdelicten en zelfmoorden komen ook in andere genres van muziek voor!!!en zelfmoord heeft niks met muziek te maken,eerder door dat de maatschappij mensen regels oplegt die hen het leven zuur maken.en volwassen word je door je opvoeding die je van thuis meekrijgt,en niet in een jeugdhuis daar leer je verder je sociale vaardigheden uitbouwen,nog even over zelfmoord….pestgedrag op school op het werk dat zijn de reele oorzaken.btw hopelijk krijgen je kinderen de juiste waarden mee;) met vriendelijke groeten;)


  dj-jerry op 09 Dec 2011 om 01:20
 118. Mijnheer De Beleyr,

  Uw gevoel voor satire heeft een glimlach op mijn gezicht gebracht, alsook het artikel. Het gevoel voor humor en satire is inderdaad spijtig genoeg op sterven na dood. En zelfs de werkelijkheid dient met een korrel zout genomen te worden. Lighten up people!!


  BongZ op 09 Dec 2011 om 02:00
 119. Haha, meer dan 100 reacties waarvan het merendeel denkt dat dit echt is? Lees eens door mensen. Wel een hilarisch artikel dit. Maar: sinds wanneer is Schauwvliege een socialistische collega van Freya Van Den Bossche? Daar maak ik mij pas zorgen over. 🙂


  Arno Dhooghe op 09 Dec 2011 om 02:25
 120. Hahaha Stijn De Beleyr: you troll =D En niemand die het doorheeft xD
  Well played sir!


  Thomas op 09 Dec 2011 om 02:36
 121. Artikel + onderstaande comments + social media commotie = grap van het jaar. Chapeau Dames/Heren!


  Goldfox op 09 Dec 2011 om 02:59
 122. nogmaals het bewijs geleverd : België is echt een apeland. Of dit nu fake is of niet dat maakt mij ni uit maar gewoon het gedacht. en ik citeer: “Speedcore, waarbij het aantal beats per minuut tussen de 170 en 300 ligt, raden we helemáál af.” da is ook traag, kheb hier nrs tot 1250 BPM.
  maar het is wel spijtig dat hier altijd zo klein geestig wordt gedacht door de ministers als er een wet wordt bedacht, zij vergeten zeker dat ze zelf ook jong zijn geweest!!! en spijtig dat weer metal en een vorm van hardcore als voorbeeld moeten dienen.


  speedcore4LIFE op 09 Dec 2011 om 03:53
 123. Op wa trekt da nu! Waar zijn jullie mee bezig???
  Hebbe jullie nu echt maar ook echt niks nuttig te doen!!!!
  jullie hebbe echt geen leven 🙂


  Jelle c. op 09 Dec 2011 om 04:54
 124. DIKKE BULL SHIT !!!!

  IK BEN JAREN LANG NAAR RAVE’


  ANDREZZ op 09 Dec 2011 om 07:27
 125. dikke bull shit allemaal,
  ben jaren lang naar rave’s en nachtelijke feestjes geweest waar dat meer dan genoeg decibels rondvlogen…
  heb vorige week nog gehoortest moeten doen opt werk en scoor vlotjes 8/10 !!! (beter dan menig mensen bij ons opt bedrijf) !! kunt misschien zorgen dat op de werkvloer wat minder lawaai moet komen !!!! veel mensen zitten daar langer en meer dan op feestjes in JH’s…
  stel sukkels hogerop !!


  ANDREZZ op 09 Dec 2011 om 07:29
 126. Wat is het volgende?
  Geen house, electro of rock in een Jeugdhuis?
  Verboden te dansen of te praten?

  Waar gaan we naartoe!


  Roel Van Renterghem op 09 Dec 2011 om 07:38
 127. Mooi dat de jeugd eens een standpunt inneemt. Weliswaar ongenuanceerd, puberaal en soms zelfs agressief over the top. Jammer dat ze dit alleen doen als het over muziek en joints gaat. Jammer.


  Letman op 09 Dec 2011 om 08:07
 128. Ik vind 78 bpm nog behoorlijk veel, kan dat niet wat minder? Onafhankelijk pseudowetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de enige muziek die geen agressie opwekt een bpm tussen 38 en 64 heeft. Onder 38 is zo traag dat dit in een omgekeerd effect resulteert en opnieuw agressie opwekt, vooral bij emo’s die het sowieso al niet gemakkelijk hebben. Over een ondergrens wordt niet gesproken in het wetsvoorstel.
  Het is duidelijk dat minister Schauvlieghe zich weer heeft laten intimideren door de Open VLD. Het zal wellicht slecht zijn voor het cafébezoek om een minimum- en maximumgrens op te leggen, zeker als die maximumgrens onder de “maatschappelijk aanvaarde norm” ligt.


  wim op 09 Dec 2011 om 08:10
 129. IS DAT MENS GEK GEWORDEN? dit moet om een grapje gaan. MUZIEK IS KUNST onozel mens, dat leg je niet aan banden! VANAF NU ENKEL NOG SCHILDERIJEN MET VERF ZONDER WHITE SPIRIT!(da’s slecht voor de ozon laag en de longen) dat mens moet opgesloten worden


  DJ OONAH op 09 Dec 2011 om 08:15
 130. @ Arne Dhooghe: U lijkt zelf niet goed gelezen te hebben. Er staat wel degelijk “na overleg met haar socialistische collega Freya Van den Bossche”. Minister Van den Bossche is nog altijd lid van de sp.a.


  Jonas Z. Aepenbroot op 09 Dec 2011 om 08:31
 131. dit is gewoon fashistisch!


  Tim DB op 09 Dec 2011 om 08:39
 132. Maar wel lachwekkend!


  Tim DB op 09 Dec 2011 om 08:40
 133. is dat om te lachen of wat???
  dat is puur fascisme…


  cedric op 09 Dec 2011 om 08:41
 134. mmm… goeie joke.


  cedric op 09 Dec 2011 om 08:42
 135. En toch zegt iets diep in mij dat Stijn het ook niet allemaal serieus meent 🙂
  Zalig artikel!


  Bert m op 09 Dec 2011 om 08:43
 136. Je ziet ziek in je koptje


  glp op 09 Dec 2011 om 08:43
 137. Ruik ik daar discriminatie van een saaie trut?
  Dat je metal niet goed vind is uw zaak, maar dat je het als “opruiende herrie” vind ik de reinste discriminatie voor de artiesten die bloed, zweet en tranen werken om een goede show te brengen.
  En puh, 78BPM, weet je nog iets? voortaan ook enkel klasieke gitaren ipv electrische? Distortion verbieden?


  Nick op 09 Dec 2011 om 08:52
 138. […] […]


 139. Gelukkig mogen pubers niet stemmen, anders was dit pure stemmenroof… 😀


  Jona op 09 Dec 2011 om 09:13
 140. Waar blijven jullie het halen? Mooi artikel weer 🙂


  B.E. Zorgd op 09 Dec 2011 om 09:19
 141. uhm, ik heb nog nooit in mijn leven een liedje gehoord da trager ging dan 78 bpm………… das dikke zever, hiphop is zelfs sneller als da


  michiel op 09 Dec 2011 om 09:22
 142. De reacties van de mensen die het niet doorhebben hebben mijn dag weeral gemaakt 🙂

  Vet artikel, meer van dat! 😀


  Heliocentric op 09 Dec 2011 om 09:40
 143. Op nummer één in de “pedagogisch verantwoorde top 10” van de gezinsbond: “First of the year” van Skrillex: http://www.youtube.com/watch?v=TYYyMu3pzL4

  Er komt trouwens ook een verplichting op het dragen van fluo elleboogbeschermers tijdens dansen …


  Paul VG op 09 Dec 2011 om 09:41
 144. Na het rookverbod nu ook het muziekverbod

  Fuckin’ Nazis!!!


  Harry op 09 Dec 2011 om 09:45
 145. Ok..

  Hoewel ik me vaak van zo’n dingen niet veel aantrek, moet ik zeggen dat dit echt de belachelijkste zever is die ik tot dusver gelezen heb. Alsof zo een wetsvoorstel ooit zal goedgekeurd gaat worden? duh natuurlijk niet..

  Maar goed dat we in België geen serieuzere zaken hebben die dringend opgelost moeten worden zodat we ons kunnen bezighouden met dergelijke nonsense..

  Bij deze roep ik Joke Schauvliege uit tot meest naïeve, verkwistende en meest ongeschikte minister uit de Belgische geschiedenis.


  Christiaan op 09 Dec 2011 om 09:51
 146. Wat voor onzin is dat nu weer ??? Waar ze zich mee moeit !!! Geluidsbeperking zoals `s nachts, of in drukken buurten, ok, maar dit !! Al een geluk dat `k dan niet steeds haar muziek hoef te aanhoren ! Wel, `k ben niet piepjong (57), maar hoor toch ook nog graag metal, hardcore e.d. naast rustige muziek. Ja hoor, kan er intens van genieten !! evenveel als van een klassiek stuk. Komaan he zeg ! Binnenkort gaat ze nog vertellen wanneer we allemaal moeten gaan slapen ook zeker ? Heeft ze echt niets beters te doen ? Er zijn wel andere zaken die dringerder haar aandacht nodig hebben dacht ik… Trouwens, agressiever ben `k er nog steeds niet door geworden. `k Vind het heerlijk mee te genieten als mijn zoon zijn muziek opzet in de auto bvb. Jawel, laat het gerust eens snelle muziek zijn.. Of heeft ze ook wat tegen sprinten bvb ( sport ) ?


  Annemie op 09 Dec 2011 om 10:22
 147. schitterend, ik kan niet stoppen met schuddebuiken. ’t strafste is dat blijkbaar niemand leest wat er in de andere commentaren te lezen valt. Dus nogmaals, het artikel is zever, en staat los van het feit dat Schauvliege een echte geit is LOL.


  stefaan op 09 Dec 2011 om 10:44
 148. Ik denk dat ik leverancier ga worden van Metal Inc. Dat moet niet moeilijk zijn als een naieve kwiet als die Sascha daar mede-organisator is. Die kan ik alles wijsmaken en dus aansmeren 😉
  Tot vandaag zou ik gezworen hebben dat luide/snelle muziek geen invloed heeft op iemands intelligentie, maar misschien zijn de reacties op dit artikel een eerste aanwijzing dat er toch een effect is.
  Hoe kan je dit in godsnaam geloven? Het geeft zwaar te denken. Daarom werken spammails, en opliching via email dus zo goed. Die verschijnen niet eens op een site die uitdrukkelijk vermeld dat wat ze schrijven satire is.


  Steven op 09 Dec 2011 om 10:53
 149. Jongens er bestaan naïeve mensen, en dan heb ik het niet over Joke Schauvliege alleen!


  Fred op 09 Dec 2011 om 10:57
 150. Die stijn meent het dus écht wel denk ik :P, die reactie van Wim daar in tegen is zuiver satirisch ;p


  Jannes op 09 Dec 2011 om 11:14
 151. zegt de naam dictatuur u iets ? belgië = democratische dictatuur of schijn democratie of oeget ook moogt noemen ze proberen ons op alle vlakken te controleren en te beheersen vlak onder onze neus tis ni alleen tees wak trouwen et belachelijkste besluit ooit vind ma soit rookverbod autotaxen alles in alles proberen ze ons het gewone volk te controleren tzal duren tot et officieel een dictatuur wordt … dikke zever
  grtz
  anoniem 😛


  Abassist op 09 Dec 2011 om 11:25
 152. Ik ben een moeder van 45 en heb inmijn tijd naar veel heavy metal geluisterd! Ben nu luisteraar en geniet van alle soorten genres, zelfs crabcore! Ook klassieke muziek kan een beat hebben van 78 +pm. De grootste onzin dat ik ooit heb gehoord. Ik heb geen gehoor beschadiging opgelopen ooit en als ik naar een crabcore of eender welke show ga dan gewoon oordopjes meenemen! Ik ben nooit aggressiever geworden lijkt meer dat de geit zelf een aantal hallucinanten heeft genomen!


  Charissa op 09 Dec 2011 om 11:37
 153. geen goeie seks me zen vrouw , jis gefrustreerd !


  nicolas op 09 Dec 2011 om 11:57
 154. Kwestie van de metaldrummers hier op stang te jagen:
  Spechten zijn sneller dan jullie: die gaan soms tot 25 beats per SECONDE (http://www.chacha.com/question/how-many-pecks-can-a-woodpecker-peck-in-a-second). Maar ook zij hebben dus geen toekomst in uw lokale jeugdhuis…


  X-rated Rumba op 09 Dec 2011 om 12:04
 155. Heb nu zelfs gehoord dat men binnen 2 jaar een minimum IQ wil gaan vastleggen om te mogen surfen op het internet. Dit is er toch echt over..waar zijn we toch mee bezig.


  Sarcasy op 09 Dec 2011 om 12:06
 156. zo muzikanten en dj mogen vanaf heden niet veel meer ,goe bezig bich wat gaat er nog allemaal afgenomen worden in de toekomst denk als er nog veel van dit soort van regels opgelegd worden gaan we opgezadel zitten met een gefrustreerde jeugd en dan???????
  de regels
  -niet meer roken
  -niet meer dan 100 db
  -beats per min regering gaat nu beslissen naar wat we gaan luisteren
  -saban
  -geluids vergunning

  en ga zo maar door ,waar gaat dit stoppen niet te doen ……


  andy op 09 Dec 2011 om 12:10
 157. Driewerf lol


  Erick op 09 Dec 2011 om 12:10
 158. Ik lach meer met de reacties dan met het artikel, dat op zich al erg grappig was. Hoe achterlijk (om sommigen hun eigen woordkeuze te gebruiken) kan je wel niet zijn? Dat de meesten nog niet eens door hebben dat dit een satirische krant is is ronduit beschamend eigenlijk 😀

  Lachen!!


  Philippe Corthout op 09 Dec 2011 om 12:14
 159. @Andy. Niet enkel saban maar ook billenlijke vergoeding! Verschrikkelijk pffff


  Sarcasy op 09 Dec 2011 om 12:19
 160. Stap 1: Lees dit ‘artikel’.
  Stap 2: Denk kritisch na.
  Stap 3: Realiseer je dat dit een satirisch stuk op een satirische website is en grijns eens.
  Stap 4: Lees de comments.
  Stap 5: Verhuis naar een onbewoond eiland om te ontsnappen aan de teloorgang van de maatschappij.

  Ook al kan je niet genoeg kritisch nadenken of heb je niet genoeg energie om het volledige artikel te lezen en de bron te bekijken, dan nog is er geen reden om zo respectloos en overdreven te reageren.
  Beledigingen aan het adres van de, op dit punt alleszins, volledig onschuldige minister zijn behoorlijk kinderachtig, alsook het gebruik van honderden leestekens. Met één vraagteken of uitroepteken begrijpen we de boodschap ook wel; als je per se nadruk wil leggen, beperk je dan tot maximum drie, kwestie van het nog leesbaar te houden.
  Gelieve ook je commentaar te onthouden tot je het in een enigszins leesbaar Nederlands kunt formuleren. Niemand verwacht literair hoogstaande reacties, maar ‘leesbaar’ kan toch niet geen al te hoog criterium zijn.


  Emma op 09 Dec 2011 om 12:22
 161. Dit artikel doet mij lachen, maar de reacties bezorgen mij gemengde gevoelens.
  Hoe zaken als onbeschoftheid, pure domheid, aggressie, naïviteiet,… hier heersen: triestig
  Get a grip folks (of begeef u naar hln.be)


  student, 20 jaar op 09 Dec 2011 om 12:22
 162. artikels op de Rechtzetting zijn vaak grappig, maar de commentaren eronder van idioten nog beter ! doe zo voort mannen (en Joke) .. haha


  Tom Hermans op 09 Dec 2011 om 12:26
 163. De grote lichten centraliseren zich vandaag op http://www.rechtzetting.be.


  Dietrich op 09 Dec 2011 om 12:27
 164. Reactie vanuit het kabinet van Vlaams minister Joke Schauvliege:

  Het artikel is totale FICTIE en NONSENS.

  Minister Schauvliege heeft hier niets mee te maken.


  Brigitte Borgmans op 09 Dec 2011 om 12:27
 165. Nu heb `k wel alles gelezen dus, en weet daardoor ook dat dit satirisch is. Goei grap moet `k zeggen ! Hoewel, hier zou je van dergelijke stunten niet moeten verschieten van die Schauvliege… Als ze dit ooit zou lezen weet ze meteen dat we haar geen hoge pet ophebben van haar als cultuurminister..
  En nu heren… `k hoop dat je nog van je buikpijn verlost raakt, hoewel schudden van het lachen een uitstekende buikspieroefening is en ook voor het middenrif en nog meer… een leuke gezonde sport dus ! 😀 😀 😀


  Annemie op 09 Dec 2011 om 12:28
 166. Afgaande op de reacties van de jeugd op dit forum is het toch wel heel erg gesteld met de jeugd van tegenwoordig.

  Wie heeft die jongeren opgevoed en waarom zijn ze niet in staat om te begrijpen dat dit artikel gaat over een andere werkelijkheid dan de onze ?

  een minimum IQ zou misschien geen slecht gedacht zijn of misschien gewoon een dosis gezond verstand aanbrengen maar daar heeft de Y-generatie waarschijnlijk geen tijd voor of zin in.

  ik sluit mij echter volledig aan bij de volgende reactie, ik had het niet beter kunnen zeggen


  Ik vind 78 bpm nog behoorlijk veel, kan dat niet wat minder? Onafhankelijk pseudowetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de enige muziek die geen agressie opwekt een bpm tussen 38 en 64 heeft. Onder 38 is zo traag dat dit in een omgekeerd effect resulteert en opnieuw agressie opwekt, vooral bij emo’s die het sowieso al niet gemakkelijk hebben. Over een ondergrens wordt niet gesproken in het wetsvoorstel.
  Het is duidelijk dat minister Schauvlieghe zich weer heeft laten intimideren door de Open VLD. Het zal wellicht slecht zijn voor het cafébezoek om een minimum- en maximumgrens op te leggen, zeker als die maximumgrens onder de “maatschappelijk aanvaarde norm” ligt.


  De zotte gezoute op 09 Dec 2011 om 12:29
 167. Wat een hit! Nog nooit zoveel ‘kwaliteitsvolle’ reacties gezien op een ‘Rechtzetterke’, schitterend! En hilarisch bovendien! Mijn buikspieren trillen nog na van het lachen 🙂


  andre dc op 09 Dec 2011 om 12:53
 168. dit is sensuur en daar kan ik niet tegen.
  hier wil ik wel voor gaan betogen.
  als heavy metalfan kan ik dit niet verdragen.
  een minister van cultuur moet juist cultuur ondersteunen en niet onderuithalen of begrenzen


  tom op 09 Dec 2011 om 12:58
 169. Prachtig hoe zoveel jonge gasten hiermee gaan lopen ! Bewijst nogmaals dat de rechtzetting zijn nut heeft ! Veel meer reacties hierop dan op onze oproepen om de petitie tegen haar nieuwe maatregelen te tekenen ^^ Doe zo verder !


  Sander op 09 Dec 2011 om 13:06
 170. Het kabinet van de man van Anne De Baetzeleir laat weten dat ze achter het wetsvoorstel staat en stelt voor dat het uitgebreid wordt naar het getamtam op djembé’s van indignados en ander werkschuw tuig. Bovendien zou er per dreadlock nog 1 bpm af moeten.


  wim op 09 Dec 2011 om 13:18
 171. [Noot van de redactie: onderstaande reactie is niet van de echte Lieven Decaluwe. De Gentse schepen reageert hier.]

  Beste jongeren,

  Als schepen van Cultuur van de stad gent, kan ik jullie bij deze garanderen dat ik deze maatregel politiek zal bestrijden om jullie rechten als jongeren te vrijwaren.

  Ik zal er ook persoonlijk voor zorgen dat deze maatregel zijn weg naar de practijk niet vind in mijn mooie stad Gent. Wat een ministerieel besluit ook moge bepalen.

  Ik heb reeds een brief opgesteld gericht aan Minister Schauvliege om meer uitleg te vragen omtrend deze maatregel. Hierook mijn verontwaardiging en protest rond deze ronduit ridicule regel.

  Met bezorgde groet,
  Schepen van Cultuur Stad Gent
  Lieven Decaluwe


  Lieven Decaluwe op 09 Dec 2011 om 13:23
 172. epic troll is epic


  phatjesus op 09 Dec 2011 om 13:26
 173. Ik wil niet meer op deze planeet leven :'(
  Geslaagd artikel wel, veel aandacht gekregen!


  Olivier op 09 Dec 2011 om 13:27
 174. Chance dat ik straks in Duitsland ga spelen, daar mag bebop wel nog… stel u voor, den bak in met uw drumstel of uwe contrabas, wat een gedoe! ^^


  basschick op 09 Dec 2011 om 13:37
 175. pas op , 15 jaar geleden was dit wél echt waar in engeland…. er is ooit nog een voorstel geweest , maar dat heeft het engelse lagerhuis niet doorstaan….


  poezewoefke op 09 Dec 2011 om 13:41
 176. @Lieven Decaluwe: Ga je je dan kwaad maken op het kabinet van de minister? Ik hoop dat je je daar niet laat afschepen!


  kstr op 09 Dec 2011 om 13:49
 177. zalige reactie wel van een drummer hier die bang is dat de volgende maatregel het beperken van het aantal te gebruiken toonladders zal zijn… haha, drummers en toonladders (sorry, kon het niet laten 🙂 )


  basschick op 09 Dec 2011 om 13:52
 178. Prachtig, de wederopkomst van sludge, doom en drone is nakend! ^^


  owYea op 09 Dec 2011 om 13:53
 179. Wat wel een goeie maatregel zou kunnen zijn: limiet op het aantal onderdelen van een drumstel… ik speel straks met een drummer die verdomme een uur en 4 vierkante meter nodig heeft om zijn drumstel op te stellen… om te swingen hebde toch niet meer nodig dan een snare, quoi? (zie maar naar Han Bennink)


  basschick op 09 Dec 2011 om 13:57
 180. Zalig toch, die reacties 😀


  Andy Georges op 09 Dec 2011 om 13:58
 181. ik snap niet helemaal wat het probleem is.
  metallica met nothing else mathers is een nummer over vergeving en liefde.
  slayer met angel of death gaat over josef mengele die duizende joden heeft vermoord met als boodschap dat dit nooit meer mag gebeuren.

  dit zijn bands die grote gebeurtenissen in de wereld beschijven en hun mening hierover geven. ik zit zelf in de metal wereld tussen de jongeren en deze jongeren (14 tot 18 jaar) begrijpen de teksten die achter deze zogenaamd kwaadaardige nummers zitten.

  ik zou met alle liefde met een groep van deze jongeren even langs gaan om duidelijk te maken waar dit echt over gaat.

  er word hier gezeken over slechte muziek. DAT BLIJFT EEN KWESTIE VAN SMAAK. en over gehoorschade moeten ze niet zijken maar meer info geven over gehoorbescherming.

  als je in zuid holland bij een festival komt waar het geluid boven de 96 db komt staan er mensen bij de poort oordopjes uit te delen.

  als een drummer oefent heeft hij gehoorbescherming op.

  en als je naast een jeugdhonk gaat wonen moet je niet zijken dat er geluid uit komt.

  waar jullie nu mee bezig zijn is niet verbetering van cultuur en creativiteit maar het juist slopen.

  bedankt dat je mijn werk probeert om zeep te helpen.
  en nog mooier bedankt dat je de vernegering van onze cultuur sponsort door wel hiphop te sponzeren die bastonen gebruiken die zwaar bover de 136 db uitkomen (technies detail: bij 136 db scheuren niet voledig ontwikkelde trommelvliezen)

  na 541 dagen eindelijk een regering en je dan met dit soort kolder bezig houwen.
  geen wonder dat belgie naar de klote gaat


  6 op 09 Dec 2011 om 14:07
 182. haha, moeilijk te geloven dat er zoveel mensen zijn die denken dat dit echt is…

  Denk eens over de reactie die hierop zou komen indien dit waar zou geweest zijn!

  Ik zal rustig naar mijn industrial hardcore blijven luisteren!


  Bram op 09 Dec 2011 om 14:07
 183. Het wordt beter en beter! (Of is deze reactie ook fictie?)

  “Beste jongeren,

  Als schepen van Cultuur van de stad gent, kan ik jullie bij deze garanderen dat ik deze maatregel politiek zal bestrijden om jullie rechten als jongeren te vrijwaren.

  Ik zal er ook persoonlijk voor zorgen dat deze maatregel zijn weg naar de practijk niet vind in mijn mooie stad Gent. Wat een ministerieel besluit ook moge bepalen.

  Ik heb reeds een brief opgesteld gericht aan Minister Schauvliege om meer uitleg te vragen omtrend deze maatregel. Hierook mijn verontwaardiging en protest rond deze ronduit ridicule regel.

  Met bezorgde groet,
  Schepen van Cultuur Stad Gent
  Lieven Decaluwe”


  Vincent op 09 Dec 2011 om 14:13
 184. Van harte proficat aan mevrouw Showliegen. Eindelijk een politicus die durft doen waar veel ouders en grootouders nood aan hebben: de ongebreidelde adhd-stimuli in de jongerenmuziek een halt toeroepen. We hebben zelf drie jonge gasten in huis die in zo’n bandje musiceren. Een wals, een tango, zelfs een slow: dat kénnen ze niet meer. Mevrouw Showliegen ondersteunt met deze maatregel de machteloosheid van veel ouders. Haar tussenkomst betekent een verrijking voor het muziekpatrimonium van ons Vlaams volk. Tevens goed voor onze traditionele danscultuur. Duizend maal dank uit naam van:
  vader Galenco (net zoals onze premier uit een Italiaanse migrantenfamilie, maar geheel en al Vlaams opgevoed en geïntegreerd)


  Timo Galenco op 09 Dec 2011 om 14:18
 185. Proficiat rechtzetting. Jullie hebben een heleboel randdebielen even weggeleid van het forum van Het Laatste Nieuws.


  Karel op 09 Dec 2011 om 14:26
 186. Ik ben helemaal voor deze maatregel. Ook op de radio zouden ze dit moeten invoeren. Snelle muziek zet namelijk aan tot sneller rijden. Dus voor de verkeersveiligheid moet er eigenlijk een totaalverbod komen op te snelle muziek.

  Alleen Kevin Pauwels mag nog naar snelle muziek luisteren (op stage in Mallorca tenminste).


  Plakstift op 09 Dec 2011 om 14:26
 187. super , als drummer in de bak vliegen,dat wil ik nog eens meemaken!


  rno op 09 Dec 2011 om 14:28
 188. Brieven schrijven naar de betrokken ministers werkt blijkbaar dus wel!
  Bedankt Minister Schouwvliege om op mijn oproepen in te gaan en eindelijk paal en perk te stellen aan deze praktijken. Zo beschermen we de jeugd van vandaag én krijgt iedereen zijn nachtrust terug!!


  Erik Verbiest op 09 Dec 2011 om 14:29
 189. “@ Arne Dhooghe: U lijkt zelf niet goed gelezen te hebben. Er staat wel degelijk “na overleg met haar socialistische collega Freya Van den Bossche”. Minister Van den Bossche is nog altijd lid van de sp.a.” Natuurlijk is Van den Bossche lid van de sp.a, maar Joke Schauwvliege behoort wel degelijk tot de CD&V, dus kan men bezwaarlijk van een socialistische collega spreken hé. Maar bon, ik wil nu geen polemiek scheppen over een satirisch stuk. Het was een grappig artikel en daar draait het om.


  Arno Dhooghe op 09 Dec 2011 om 14:30
 190. @ Arne Dhooghe: U lijkt nog altijd niet goed gelezen te hebben wat er staat. Nergens wordt beweerd dat mevrouw Schauvliege “een socialistische collega” is. Die bijvoeglijke bepaling slaat wel degelijk op minister Van den Bossche – kijkt u het maar even na in de tekst.

  Veel kan het onderwerp zijn van satire, maar met grammaticale regels lachen wij hier niet.


  Jonas Z. Aepenbroot op 09 Dec 2011 om 14:34
 191. Geweldig hoe mensen hier allemaal doodserieus reageren alsof dit een echt artikel is, hahaha. Dit is fake, niet echt, er is geen limiet op beats, hahahaha.
  Maar de reakties maken het artikel er weker nog leuker op 😉


  Tim op 09 Dec 2011 om 14:45
 192. Je hebt gelijk, maar je kon dit op twee manieren lezen- en blijkbaar las ik dit op de verkeerde manier. Zoals ik het las, leek alsof Schauwvliege een socialistische collega is van FvDB.:) Desalniettemin fijn artikel.


  Arno Dhooghe op 09 Dec 2011 om 14:46
 193. Lang geleden brak er in Amerika paniek uit na het radiospel ‘War of the worlds’. Bedankt De Rechtzetting voor een hedendaagse illustratie van dit fenomeen.


  Orson Nietes op 09 Dec 2011 om 14:49
 194. @ Arno: blij dat we dat even konden rechtzetten. 😉

  Overigens zijn we wel in de fout gegaan met uw voornaam. Die is dus wel degelijk Arno en niet Arnee. Onze oprechte excuses voor die misser. Wij hopen de kromtrekking te compenseren door u nog veel leesplezier te bezorgen.


  Jonas Z. Aepenbroot op 09 Dec 2011 om 14:53
 195. Vanop de faculteit taal en letterkunde verheugen we ons over de semantische discussie gevoerd tussen lezers en redactie van het magazine De Rechtzetting.


  Professor B.A.E.C. Taelman op 09 Dec 2011 om 14:54
 196. Straks gaan mensen met een homoseksuele geaardheid nog mogen trouwen!


  Berend Bobje op 09 Dec 2011 om 14:54
 197. @ Professor Taelman: wij wensen een semantische discussie aan te snijden door er u op te wijzen dat de eerdere discussie wel degelijk syntactisch van aard was.


  Jonas Z. Aepenbroot op 09 Dec 2011 om 14:57
 198. Ik kan bewijzen dat mijn zogenaamde reactie ook fictie is. Ik schrijf omtrent niet met een d. Je vindt (met dt !) ook zelden een tekst waarin ik Gent niet met een hoofdletter schrijf, want die verdient de stad wel.
  Btw: de wisselbeker regeringsvormen wordt maandag in het Stam geplaatst. We schrijven zelfs geschiedenis met onze grappen.
  Vriendelijke groet, Lieven Decaluwe, schepen, Gent.


  Lieven Decaluwe op 09 Dec 2011 om 15:08
 199. Dit lijkt me op het eerste zicht terug een maatregel om weer een extra regel erbij te hebben maar die niet effectief is .

  Ten eerste de jonge volwassenen die aanwezig zijn in een jeugdhuis hebben volgens mij al genoeg verantwoordelijkheid om zich bloot te stellen aan muziek met meer dan 78 beats per minuut. Trouwens men kan ook zichzelf beschermen door het dragen van oordopjes wat me een betere oplossing lijkt dan plexiglazen te plaatsen waar de drummers zich moeten achter verstoppen zoals dieren in hun dierenhok worden geplaatst.

  Ik vind persoonlijk dat mininster Schauvliege het niet bij het rechte eind heeft. Als minister van cultuur moet ze neutraal staan tov alle cultuurvormen, als men gaat verbieden dat muziek boven de 78 beats per minuut niet meer gespeeld mag worden dan wordt de snelle muziek met een agressief karakter gediscrimineerd en zou ik al durven spreken van broodroof.

  Daarom denk ik dat we deze maatregel niet hoeven in te lassen en dat we beter rekening houden met het gezond verstand van de jonge volwassen.


  Dylan Depypere op 09 Dec 2011 om 15:16
 200. Die Showvlieghe is echt wel achterlijk. Wie voert nu zo’n maatregel in?


  Bart Leemans op 09 Dec 2011 om 15:18
 201. Straks moeten ons kinderen nog gaan luisteren naar de 7de symfonie van Bach. Dat kan je ons jeugdige kinderen toch niet aan doen? De stem van mij en m’n vrouw is de CVP alvast kwijt.


  Leo Michiels op 09 Dec 2011 om 15:21
 202. Aandachtig en begrijpend lezen is blijkbaar not done dezer dagen.
  Soms moet je echt lezen ipv enkel wat trefwoorden te scannen en daar dan een belachelijk irrelevante mening over te vormen.

  Ja mijn jeugdige medemensen het is tegen jullie dat ik het heb, you stupid?


  IpityTheFool op 09 Dec 2011 om 15:26
 203. @reactie D.R.: in hoofde van lezer D’hooghe semantiek / stricto sensu syntaxis. Consequenties en causaliteit. Het verheugt onze faculteit overigens dat ook Gents schepen Decaluwé blijk geeft van enig taalbewustzijn. Maar laat dit alles ons niet afleiden van de ministeriële zorg om het welbevinden van onze jongeren. Toch blijven we vanop de zijlijn toezien op de taalkwaliteit van uw publicaties.


  Professor B.A.E.C. Taelman op 09 Dec 2011 om 15:27
 204. En wat nu nog? Ze zouden zich beter bezig houden met belangerijke zaken dan de muziek van tegenwoordig te verpesten!!!


  Nathan De Ruwe op 09 Dec 2011 om 15:31
 205. Ter redactie worden uw inspanningen zeer gewaardeerd, professor.


  Jonas Z. Aepenbroot op 09 Dec 2011 om 15:33
 206. Ik wens mij terug trekken uit deze discussie, omdat ik enkele woorden uit de vorige posts heb moeten wikiën en bijgevolg is mijn theoretische kennis van de Nederlands taal te beperkt. 🙂


  Arno Dhooghe op 09 Dec 2011 om 15:35
 207. Het Laatste Nieuws doet onderzoek naar het verdwijnen van tientallen bezoekers op hun site. Het aantal commentaren met scheldwoorden en schrijffouten is schrikbarend gedaald op hun website.


  wim op 09 Dec 2011 om 15:41
 208. *Edit: Nederlandse taal


  Arno Dhooghe op 09 Dec 2011 om 15:45
 209. HEEELEMAAL GEK GEWORDEN! zeker door iemand bedacht die te weinig bpm in ze leven krijgt???! muziek discriminatie dit


  Colin op 09 Dec 2011 om 15:51
 210. alsof de gevangenissen nog ni vol genoeg zitte.
  als ze al geen muziek meer moge spele die jongere leuk vinde, das echt belachelijk!
  een jeugdhuis is juist een plaats voor jongeren waar ze kunnen ontspannen en onder elkaar zijn. als ge onze muziek afpakt gaan die op andere plaatse rondhangen waar ze wel voor overlast kunne zorge!
  en ze zoude de flikke beter dinge late doen die nut hebbe i.p.v. jongere lastig te valle.
  gewoon een van de belachelijkste dinge ooit! STOMME GEIT!


  wouter op 09 Dec 2011 om 15:53
 211. Een `Satire` of `hekeldicht` is een kunstvorm waarbij vaak op humoristische wijze maatschappijkritiek wordt gegeven. De kritiek kan geleverd worden via parodie, ironie, sarcasme, pastiche en karikatuur. De doelwitten kunnen personen, tradities, religie, politici, media, waarden, normen, trends zijn….
  Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Satire


  Filip op 09 Dec 2011 om 16:00
 212. Joengne da’s echt gigantische zwans eh makkers! Dit bewijst dat de overheid enkel bestaat om ons uit te zuigen. Daar zeg ik down with the system op! Long live anarchy!!!!1


  Schralen Barry op 09 Dec 2011 om 16:01
 213. Da’s gewoon te gek voor woorden. Er gaat geen enkele flik tegen mij zeggen wat ik wel/ of niet mag drummen. en Daarvoor den bak in? regelrecht idioot.

  Het wilt niet zeggen da’t de nieuwe hype “dubstep” trage muziek is; dat er geen old school heavy metal meer mag gedraaid worden die snel vooruit gaat.

  CULTUURBARBAAR.
  Als ze er in slaagt; gaat ze moeten gaan lopen!


  Joren op 09 Dec 2011 om 16:05
 214. Hebben jullie al eens de andere artikelen gelezen op deze website?
  Woehaha!!


  Papmamma op 09 Dec 2011 om 16:19
 215. Echt hilarisch hier..en er zijn er nu nog die het niet snappen, omg… arm Vlaanderen?


  Sarcasy op 09 Dec 2011 om 16:22
 216. Joke Schauvliege, neem voor het eerst een verstandige beslissing en hou de eer aan jezelf. Ontslag!!

  Gelukkig dan nog dat er in de federale regering geen dwaze CD&V wijven zitten…


  Jefke op 09 Dec 2011 om 16:31
 217. Timo Galenco, ik ga volledig akkoord! Dit is een goeie maatregel. Die house, techno, metal etc maakt van jongeren wilde beesten! Ze weten ook niet meer wat echte muziek is. Van mij zouden ze die drummers zelfs levenslang mogen opsluiten, die zijn nog erger dan heroinedealers! Ik ben echt blij dat er eindelijk politici zijn dit tot dit inzicht zijn gekomen. Zelf organiseer ik jaarlijks een fuif voor jongeren met niks anders dan franse chansons en ballads en mag al blij zijn als er 20 man komt opdagen, maar dit zal eindelijk veranderen! Misschien iets geheeld anders, maar voorts hoop ik dat ze de jeugd van tegenwoordig eindelijk ook eens kledingnormen gaan opleggen, iets wat eveneens aan de basis ligt van hun luiheid, wild en heidens gedrag en disrespect tegenover de oudere generatie.

  Er is dus misschien toch nog hoop voor de jongeren. Bedankt Schauvliege.


  Bert Camem op 09 Dec 2011 om 16:35
 218. IK GA ZE DODEN!!!! IK MEEN HET! IK MOORD HAAR FAMILIE UIT!!!
  WANT ZIJ VERMOORD MIJ HIERMEE


  Kristof Vermeir op 09 Dec 2011 om 16:53
 219. DOOOD !!!!!!!!!!!


  Kristof Vermeir op 09 Dec 2011 om 16:55
 220. Bert Camem en vele anderen die de maatregel van de minister genegen zijn
  Richt uw schrijven van erkenning aan kabinet.schauvliege@vlaanderen.be .
  Ik deed het al en kreeg een persoonlijke mail terug!
  Laat eveneens niet na een lezersbrief te schrijven aan dag- en weekbladen. Eveneens aan Klasse voor Ouders.
  Schandelijk hoe sommigen hier te keer gaan tegen de excellentie. De gevolgen van dergelijke barbaarse “muziek” (??) worden hier overduidelijk tentoongespreid.
  Decennialang had geen enkele minister de moed om hier tegenin te gaan. Integendeel: ze vertoonden zich (gratis toegang???) op allerlei lawaaierige en mensonterende festivals zoals Pukkelpop, Werchter, Dranouter, Peer. Allemaal om zich in de gunst van de massa te werken.
  Sommige wetenschapsmensen vragen zich zelfs af of de zogenaamde natuurramp in Pukkelpop wel een natuurfenomeen was en niet een gevolg van de trillingen veroorzaakt door de hevige en elkaar snel opvolgende beats.
  Reageren dus alstublieft bij deze moedige minister!

  Vader Galenco (zie ook mijn eerdere reactie hogerop)


  Timo Galenco op 09 Dec 2011 om 16:55
 221. Als De rechtzetting nu eens een artikel maakt dat al wie tegen de maatregel van Schauvliege is dit kan tonen door een betoging aan haar kabinet waarbij de deelnemers allemaal hun broek op hun enkels hangen om met hun klokkespel minimaal 100 beats per minuut te slaan… zouden die dat dan òòk geloven en gaan doen?


  Diederik De Clercq op 09 Dec 2011 om 16:57
 222. Wat is dit voor een belachelijke site zeg, Zoveel mogelijk reacties uitlokken met wat flauwe zever. Grappig man!


  JUL KABAS op 09 Dec 2011 om 16:57
 223. Regelrechte schande is het dat zo’n muziek in de eerste plaats ooit is toegelaten, oplsuiten die handel!


  Apocalypse Al op 09 Dec 2011 om 16:58
 224. DWOAS ACHTERLIJK WIJF.


  maxim op 09 Dec 2011 om 16:58
 225. @ Kristof Vermeir: Kalm aan, beste man. Straks belandt u nog in de illegale databank van Sinterklaas. Moordende kinderen krijgen geen cadeau.


  Jonas Z. Aepenbroot op 09 Dec 2011 om 16:59
 226. @ JUL KABAS: het gaat er ons niet om zoveel mogelijk reacties uit te lokken. De Rechtzetting heeft wel degelijk andere, nobele doelstellingen. U leest er alles over in ons mission statement.


  Jonas Z. Aepenbroot op 09 Dec 2011 om 17:04
 227. En wedden dat de meeheulende journalisten dit weer doodzwijgen op de nieuwsbulletins van 19u? Kijk maar. Let op mijn woorden. ;-x


  snot op 09 Dec 2011 om 17:11
 228. ja allo zo zot zeg. Ge moet u echt straal bezuipen als ge een feestje wilt bouwen op 70bpm
  Er zal wel een stevig onderzoek aan voorafgegaan zijn… NOT
  hoho is me dat even schrikken


  Louis Bouncer op 09 Dec 2011 om 17:13
 229. o, Rechtzetting, I love you so


  Els op 09 Dec 2011 om 17:16
 230. IDEREEN GAAT ERAAN DIE DIE KUTMINISTER VERDEDIGT,
  laat gerust uw adres achter… dan kom ik af!


  Kristof Vermeir op 09 Dec 2011 om 17:17
 231. Ik ben werkelijk geshockeerd, niet omdat dit artikel zegt dat er zo’n wet is toegelaten , maar omdat er mensen zijn die dit daadwerkelijk geloven.
  Ik moet wel toegeven, ik heb zelden zo gelachen met zoveel naïevelingen die hun muziek beschermen, prachtig.


  joske de bokker op 09 Dec 2011 om 17:17
 232. Misschien moet de minister die wet toch maar overwegen – aan de reacties te zien van de idioten die niet doorhebben dat De Rechtzetting een satirische website is zou je nog gaan geloven dat teveel beats de hersenen effectief aantast.


  J. Vauwschliege op 09 Dec 2011 om 17:19
 233. waar blijft dat adres achterlijke zot?


  Kristof Vermeir op 09 Dec 2011 om 17:32
 234. @ Kristof, gelieve u te wenden tot:
  Jozef Guislainstraat 43
  9000 Gent


  Dr.guislain op 09 Dec 2011 om 17:37
 235. Zou Kristof Vermeir een parodie zijn op de reacties van de jeugd van tegenwoordig?


  A. Nanas op 09 Dec 2011 om 17:38
 236. lang leve de Rechtzetting , you make my day !!


  gietarius op 09 Dec 2011 om 17:43
 237. Ik denk het, maar indien niet is dit misschien het gezochte adres:
  Loserstraat
  in de boom in
  het huisnummer is Pi, dus dat zal je waarschijnlijk toch niet vinden


  joske de bokker op 09 Dec 2011 om 17:43
 238. Hahahahahahahahahaha, ik kom echt niet meer bij van al die reacties. En dat is echt niet alleen omdat ik er liever mee lach dan me vragen te stellen over de mensen achter sommige van de reacties hierboven…


  Tom op 09 Dec 2011 om 17:49
 239. Als we in Van Dale kijken naar het woord satire lezen we: sa·ti·re de; v(m) -n, -s hekelende voorstelling, spottend geschrift enz.


  Steven op 09 Dec 2011 om 17:50
 240. moehahahahaha.
  HET.
  IS.
  OM.
  TE.
  LACHEN.


  Bart V op 09 Dec 2011 om 17:52
 241. het woord satire staat ook op wikipedia.. wikipedia is een site waarin gewone mensen dingen uitleggen die ge anders mogelijks nie begrijpt..
  verder verwijs ik ook graag naar onderstaande reactie van Bart V op 09 dec 2011 om 17:52


  erwin op 09 Dec 2011 om 18:24
 242. Dit is gewoon te onnozel om te lezen Mevrouw de minister laat eens naar je hoofd zien denk dat je oren gerust wat beats aankunnen maar boven zit er iets mis hoor!!!!!! ga je ons binnenkort verbieden om frieten te eten want acrylamide is kankerverwekkend !! komaan dit is echt het idiootste dat ik ooit gelezen heb!


  seppe op 09 Dec 2011 om 18:35
 243. Hier geldt maar 1 maatregel: Mevr. Vliegopdeshauw, neem ontslag. Krijg er het vliegend schijt van van dit soort ministers met een hoek af!


  Leo Michiels op 09 Dec 2011 om 18:37
 244. Dit artikel toont aan dat België klaar is voor een tweede seizoen van basta.


  Dimi op 09 Dec 2011 om 18:49
 245. Mevrouw de minister heeft overschot van gelijk, het moet maar eens gedaan zijn met de jeugd en haar tjingel-tjangel muziek om nog maar te zwijgen van de drugs die ze daarop slikken en spuiten!!! En hun vreemde rituelen met tampons… moeten wij dat allemaal maar normaal blijven vinden????


  Frans op 09 Dec 2011 om 19:02
 246. De enige maatregel die hier moet worden genomen, is de internering van een groot aantal bezoekers die hier reacties hebben gepost.

  Maar onthoud hen alstublieft de toegang tot het internet niet.
  Zodat we ook eens goed kunnen lachen.


  Emma op 09 Dec 2011 om 19:18
 247. De reacties op dit ‘artikel’ doen me een beetje denken aan het Boemerang-filmpje op youtube (uit ‘In de Gloria’), er zullen altijd mensen zijn die weigeren te geloven dat het allemaal fake is.


  Frederik op 09 Dec 2011 om 20:03
 248. Wat een ongelooflijk flauwe zever. Dit soort fake berichten, bedoel ik. Teveel tijd, zeker?


  c op 09 Dec 2011 om 20:14
 249. @ c: De redactie is er zich van bewust dat niet iedereen op zoek is naar ander en beter nieuws. Gelukkig zijn er genoeg sites waar u da real stuff met alle details erop en eraan wel nog kunt gaan bewonderen.


  Jonas Z. Aepenbroot op 09 Dec 2011 om 20:22
 250. Naast een eerste glimlach van zoveel leuke onzin, vooral ook totale verbazing:
  Wat een puberale onzinnige reacties van internet-misvormde pubers die het verschil niet herkennen tussen satire en reële berichtgeving. Naast deze elementaire misser geeft het niveau van de vele reacties ook de diepgang van vele van deze vermeende zelfbewuste “digital natives” aan.

  Dit artikeltje moet -nu onmiddelijk- in het verplicht lespakket opgenomen worden in het secundair onderwijs samen met de herinvoering van “begrijpend lezen” verplicht tot 18jaar.

  Meer van dit!


  Jean op 09 Dec 2011 om 20:34
 251. Schauvliege is geen Premier niet meer mensen!!!! na lang wachten hebben we een Regering, een echte, met NIEUWE ministers, en zonder schauvliege…


  tim op 09 Dec 2011 om 20:42
 252. Na gat die ministère ook al men beets afpakken wat peist die na allemaal wel zeg roken mogen we ook al gelijk druks ook al niet meer!!!!!!! en met men brommr naar daar ook niet man !!! zeg wij blijven in onzeste diskoteek wel zitten dan beets zoveel we willen EN; zijnen we ook al verlosd van dat lankaarig toepensmorenden studiobrussel ketelmuziekjongerends!!!!!!!!!!!!
  Kelly van de Wendie


  Kelly Peeters op 09 Dec 2011 om 20:48
 253. Het wordt stilaan tijd om de discussie af te ronden, zodat ieder aan zijn weekend kan beginnen. Met of zonder beats.


  Jonas Z. Aepenbroot op 09 Dec 2011 om 20:51
 254. De reactie van velen hier toont duidelijk aan dat De Rechtzetting bestaansrecht heeft. Er wordt blijkbaar niet meer kritisch nagedacht rond verslaggeving. Berichten worden geslikt als hamburgers, of ze nu waar zijn of niet, objectief of gekleurd…


  A. Nanas op 09 Dec 2011 om 20:53
 255. onafhankeljk onderzoek? waar gepubliceerd, dat moet ik eens proberen als onderzoeker.


  Froyen op 09 Dec 2011 om 21:23
 256. Checko, je bent een held!!!


  Ale.x. op 09 Dec 2011 om 22:27
 257. Zal ik dan een groepje beginnen met de naam “DRUMMER OP RELATINE” zeker succes in alle jeugdhuizen.
  selectie mede muziekanten in apotheek st-jan (kortrijk),op 1 April 20012, Doktervoorschrift verplicht!!!!!!!!!!!! ;D


  beat master B op 09 Dec 2011 om 22:46
 258. hahahahahahahah t’is wel ne goeie!


  beat master B op 09 Dec 2011 om 22:52
 259. ik vraag me ook af of ook IP adressen ergens achterhalen is. want wie iemand met de dood bedreigd. Kan wel eens minder lachen met deze satire!


  luis op 09 Dec 2011 om 23:09
 260. Me dunkt had ik tijdelijk enkele advertenties aan deze pagina kunnen toevoegen. Kwestie van al die klikvee in iets nuttigs om te zetten. De server bij Bluehost zal het nodig hebben gehad.


  Stijn op 09 Dec 2011 om 23:10
 261. WEERAL EEN MAATREGEL VAN HET FRANSTALIGE COMMUNISTISCHE REGIME! ARM VLAANDEREN! WIJ MOETEN WEERLA BEATLEN!

  VOLHOUDEN BART!


  H4RDC0RE op 09 Dec 2011 om 23:25
 262. @ Tim: reactie: http://www.rechtzetting.be/2011/12/08/schauvliege-legt-limiet-op-beats-per-minuut/#comment-1490

  1) Schauvlieghe was minister, geen premier, meerbepaald van leefmilieu, natuur en cultuur
  2) Ze is dit nog steeds
  3) Ze is minister in de Vlaamse regering, indien u het nieuws de laatste pakweg 550 dagen gevolgd had, had u geweten dat we sinds kort een nieuwe federale regering hebben.

  Aan de rechtzetting: Geniaal artikel, ik heb me krom gelachen en ben uiteraard meteen fan geworden van jullie facebookpagina. Ik ben zelf nog maar een jonge twintiger, maar het valt me toch zwaar dat ik na uren nog steeds moet uitleggen aan kennissen dat dit artikel satire is, en wat satire precies inhoudt. Probeer jullie artikels in de ‘gevestigde’ media te verwerken, zodat jongeren meer kritisch met het nieuws leren omgaan en alles even herkauwen voor ze het ondoordacht doorslikken! 😉


  Isaak op 09 Dec 2011 om 23:42
 263. Verdorie, dat Marginaaltje uit planckendael heeft zich snel weten te vermenigvuldigen. 200 nakomelingen in minder dan een week!


  irW op 09 Dec 2011 om 23:43
 264. Moneyn money, money…


  Mergaize op 10 Dec 2011 om 00:18
 265. @irW: ja ik schreef dat ook al zo’n goeie 200 reacties geleden, maar begin stilaan te beseffen dat we hier te maken hebben met een andere soort, de hysterische internetgebruiker (internauta hostilis), en die is verre van zeldzaam.


  NiM op 10 Dec 2011 om 00:32
 266. Ik zou zo graag de laatste comment droppen!


  Els op 10 Dec 2011 om 00:34
 267. ik ook!


  luis op 10 Dec 2011 om 01:13
 268. @ Els & Luis: Straks maken we jullie wijs dat we de laatste comment zullen veilen voor Win For Life. Begin gerust te bieden, dan verzinnen wij een off-shore rekeningnummer.


  Jonas Z. Aepenbroot op 10 Dec 2011 om 01:34
 269. Het is gebleken bij betogingen dat de POLITIE (minzaam de Smurfen) niet kunnen tellen. Er wordt een grove schatting gemaakt, die eerst door drie en dan met twee vermenigvuldigd worden. Hoe doen ze dit dan met beats? Gepensioneerde BOB’ers inschakelen?
  Met dank aan vuile Mong 😉


  Filip L uit B op 10 Dec 2011 om 06:41
 270. @els en @luis, ok als gij uw gat maar goed afkuist…:-)


  Filip L uit B op 10 Dec 2011 om 06:42
 271. @Nim @irW: Ik vrees dat we m.b.t. de internauta hostilis kunnen spreken van een pandemie… Ik pleit dan ook voor massale inentingen (euthanasie) van deze soort. Indien ze weigeren stel ik voor om ze op te sluiten op hln.be


  kstr op 10 Dec 2011 om 07:53
 272. … Misschien kunnen we de soort kruisen met de soort uit dit artikel:

  http://www.rechtzetting.be/2011/11/22/universiteit-leuven-ontdekt-genuanceerde-internetgebruiker/


  kstr op 10 Dec 2011 om 07:55
 273. … misschien kunnen we deze soort kruisen met de soort uit volgend artikel:

  http://www.rechtzetting.be/2011/11/22/universiteit-leuven-ontdekt-genuanceerde-internetgebruiker/


  kstr op 10 Dec 2011 om 07:57
 274. Ik kan niet geloven hoeveel domme mensen hier reageren. Zien jullie echt niet dat dit een grap is??????????????????


  Jan op 10 Dec 2011 om 10:02
 275. Misschien toch maar weer de Gestapo in het leven roepen en hun op pad sturen met een BPMteller. In de gevangenis met de jeugd die te snelle muziek maakt! En nu we toch bezig zijn ook maar weer de stokslagen terug invoeren.


  sv op 10 Dec 2011 om 12:00
 276. Ej voze trut. laat ons nekeer me rust…….


  Pieter op 10 Dec 2011 om 12:09
 277. Groot is onze ontgoocheling in De Morgen van vandaag te lezen dat minister Schauvliege (onder zware druk) op haar beslissing terugkomt!
  Dit had niet mogen gebeuren, een democratie onwaardig. De schaam van Vlaanderen!!!


  Timo Galenco op 10 Dec 2011 om 12:32

 278. mathias op 10 Dec 2011 om 14:23
 279. Iedereen maakt zich hier druk over het aantal beats, terwijl ondertussen Luxemburg wordt aangevallen door de band Rammstein, zoals ik op deze site kan lezen.


  Tomboom Turtellein op 10 Dec 2011 om 14:56
 280. Hilarisch!!! 😉 😀 😛


  El Livino op 10 Dec 2011 om 15:23
 281. http://www.youtube.com/watch?v=cbM0CxjA63Q

  andere stijl maar een toch vrij toepasselijke tekst (een deel ervan dan toch) ^^


  Joske Vermeulen op 10 Dec 2011 om 15:51
 282. […] […]


 283. Zelfs als dat erdoor zou kunnen komen, begrijp ik nog altijd het probleem niet:
  Men kan BPM altijd herleiden door het aantal beats per bar op een timing te veranderen. Ze kan men dus een nummer van 156 BPM in principe nemen als een nummer van 78 BPM… en zo verder ;-). Ik probeer het zo simpel mogelijk uit te leggen zodat diegénen die niet echt muzikale kennis hebben ook iets aan mijn postje hebben…

  Greetz’n Cheerz,
  Sepp.


  Sepp op 11 Dec 2011 om 09:54
 284. @sepp leg dat nog eens uit! want ik versta het echt niet!


  luis op 11 Dec 2011 om 11:50
 285. Zwicht niet voor dat wicht! Dat de CVP zelf maar rechtzet wat ze scheeftrok.


  Didier Reynders op 11 Dec 2011 om 19:34
 286. Kompleet belachelijk, mn dochter van drie luisterd naar extreme metal samen met mij van 260 bpm en ook naar k3 met songs van 120 bpm, De idioot die deze wet maakt kent ook nix van muziek aangezien ze dan zouden weten dat 250 bpm aan 16e noten gelijk is aan 32ste noten op 125 bpm en gelijk is aan 64ste noten op 62.5 bpm, Kom me maar halen : ik drum met plezier een uur aan een stuk 220-250 voor jullie en klaag me dan maar aan : Baruch Van Bellegem, merestraat 7 , 9810 Nazareth , metaldrummer, die luider drumd dan de norm zonder versterking en sneller drumd dan nu blijkbaar teogelaten is


  Baruch Van Bellegem op 12 Dec 2011 om 09:31
 287. Aan al de mensen die commentaar hebben op de zo gezegde “puberale” reacties;
  De jeugd reageert zo, omdat zij van niets meer verschieten. Wie weet komt het er ooit nog van. en geef me maar geen ongelijk. Jullie zullen wel nog een goede tijd gehad hebben. Als we nu als jongere nog doen wat jullie “indertijd” hebben uitgestoken, zat de helft van ons vast.

  # qoute “JEAN”

  Naast een eerste glimlach van zoveel leuke onzin, vooral ook totale verbazing:
  Wat een puberale onzinnige reacties van internet-misvormde pubers die het verschil niet herkennen tussen satire en reële berichtgeving. Naast deze elementaire misser geeft het niveau van de vele reacties ook de diepgang van vele van deze vermeende zelfbewuste “digital natives” aan.

  Dit artikeltje moet -nu onmiddelijk- in het verplicht lespakket opgenomen worden in het secundair onderwijs samen met de herinvoering van “begrijpend lezen” verplicht tot 18jaar.

  Ja, ‘T is tegen u.


  joren mesens op 12 Dec 2011 om 10:49
 288. En de schrijffouten komen waarschijnlijk van de overvloed aan bpm’s die ik dagelijks slik 🙂


  Baruch Van Bellegem op 12 Dec 2011 om 11:03
 289. En het feit dat velen hier niet verstaan dat het om satire gaat is misschien de schuld van diezelfde regering die zich laatste tijd enkel bezighoudt met idiote wetten opstellen : rookverbod in cafés ; als ge niet tegen rook kunt, zet u dan in de lunchgarden, db-wet; verplichte oordopjes voor festivalgangers bij de entrée, etc


  Baruch Van Bellegem op 12 Dec 2011 om 11:11
 290. haha, wat een ongelofelijk trieste bedoening is dit zeg, dat er nog altijd zulke narrow-minded mensen rond lopen op deze wereld…


  Remco op 13 Dec 2011 om 00:58
 291. Haha wa een gedoe


  johan de veylder op 14 Dec 2011 om 14:22
 292. Ongelooflijk degene die dit heeft bedacht. Echt een volslagen idioot wat mij betreft. Overigens kan de grens van 8,3 decibel niet correct zijn, het zal wel 83 decibel zijn.


  chet op 14 Dec 2011 om 18:53
 293. @ Chet: Het kabinet-Schauvliege bevestigt dat het wel degelijk om een maximum van 8,3 decibel gaat voor muziek sneller dan 78 bpm.


  Jonas Z. Aepenbroot op 15 Dec 2011 om 07:34
 294. ongeloofelijk achterlijk kutmens echt waar waar haalt die da van gvd


  odiel op 22 Dec 2011 om 12:14
 295. Nog een doelpunt diep in de toegevoegde tijd…


  kstr op 22 Dec 2011 om 13:06
 296. Absurd…


  Wouter op 15 Jan 2012 om 23:22
 297. Proficiat met jullie fantastische site. Echt zalige artikels. Ik lag me altijd een breuk.

  De reacties van sommige lezers maakt de site nog interessanter. Toch straf dat zovelen alles onmiddellijk voor waarheid aannemen en zelfs niet snappen dat het hier om de betere satire gaat…


  Nico op 16 Jan 2012 om 09:55
 298. […] Beatbegrenzing volgens De Rechtzetting […]


  De Rechtzetting | mathvnec op 18 Jan 2012 om 15:11
 299. Beste mensen,

  dit is een FICTIEVE krant. Indien je de ondertitel had gelezen had je dit ook geweten. Onder de naam van de ‘krant’ staat: ‘WIJ SCHRIJVEN WAT U LEEST’.

  Dit is een LOLkrant ;-).


  Malou op 27 Mrt 2012 om 11:08
 300. Het gaat ferm achteruit met het IQ van de Vlaming, als ik dit lees… Zucht. Dan maar op een manier die jullie snappen:

  Dit niet echt. Dit “grapje”. Jullie niet alles echt wat internet. Veel grapjes op internet. Niet meer schrijven minister. Minister te veel rollen op geld om te lezen. Jullie Volkswagen kopen met zwarte ruitjes en uitlaat waar twee patat in kun. Daarna pita met alle groentjes. Nu gevoel voor “humor” kweken en niet meer dom posten internet. Beter helemaal wegblijf internet.


  De stem van de Rede op 28 Apr 2012 om 16:41
 301. […] te druk bezig met het beteugelen van allerlei andere overlast, zoals de decibels in jeugdhuizen, de beats per minuut die drummers slaan en de roetdeeltjes die houtkachels uitbraken. Daarbij ben ik nog altijd op dat […]


 302. zalig hoe idd de reacties het artikel perfect aanvullen 🙂
  Net op tijd ook met jullie BBQ artikel!


  Wimmmmm op 25 Mei 2012 om 17:16
 303. Wat een achterlijke reacties lees ik hier. Heeft er nu niemand van jullie naïeve kloten door dat de Rechtzetting een site is met fictieve nieuwsberichten?

  Zie ze hier opgaan in hun woede hahahahaha!


  Meza op 02 Jun 2012 om 06:47
 304. Mag ik ook een reactie schrijven AUB ?
  Dankuwel , ik zal er dan maar aan beginnen .


  dirkje op 27 Mrt 2013 om 11:10
 305. […] beter dan een drummer van vlees en bloed. Een drumcomputer kan tenminste een maat aanhouden. Pakweg tot 78 beats per minuut tellen, is voor de doorsneedrummer een onmogelijke opgave’, observeert […]


 306. […] op het naïeve deel van de bevolking mag werken. Toen De Rechtzetting haar in december 2011 een wetsontwerp over de beperking van het aantal beats per minuut in de mond legde – een pastiche op haar wetsontwerp over de beteugeling van de decibels op […]


 307. […] is measured by its ability to cut close to reality, which it did in 2011 when it published an article claiming that Flemish minister Joke Schauvliege (that is her real given name) had set the maximum […]


Reageer